Ένα ποδήλατο βουνού προς αγορά

87
Ένα ποδήλατο βουνού προς αγορά

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα ποδήλατο βουνού, ειδικά αν αυτό είναι το πρώτο σας ποδήλατο εκτός δρόμου.

Είναι δύσκολο να αγοράσετε το πρώτο σας ποδήλατο βουνού. Η απόφασή σας θα επηρεαστεί από μια ποικιλία στοιχείων, με πιο σημαντικό τον προϋπολογισμό σας και το πώς και πού σκοπεύετε να οδηγήσετε το ποδήλατο. Το να ξοδεύετε χιλιάδες δολάρια σε ένα ποδήλατο που θα χρησιμοποιείτε ποτέ μόνο για χαλαρές βόλτες είναι άσκοπο και ένα φτηνό ποδήλατο δεν θα έχει καλή απόδοση σε έδαφος που θα σας προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε εάν ένα υβριδικό ποδήλατο, το οποίο είναι εξίσου στο σπίτι ή εκτός δρόμου, θα ήταν πιο κατάλληλο για τις ανάγκες σας από ένα ποδήλατο βουνού.

Ωστόσο, αφού διαπιστώσετε ότι ένα ποδήλατο βουνού είναι αυτό που χρειάζεστε, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

Έχει το ποδήλατο την απαραίτητη ανάρτηση;

Ποιο είναι το βάρος του ποδηλάτου; Η χρήση ανθρακονημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση βάρους.

Είναι τα γρανάζια του ποδηλάτου κατάλληλα για το έδαφος στο οποίο θα οδηγείτε; Αγοράστε μόνο ότι χρειάζεστε.

Έχει ένα σύστημα μετάδοσης υψηλής ποιότητας όπως αυτό της Shimano; Η τιμή θα αυξηθεί όταν βελτιωθεί η μετάδοση.

Τα φρένα φαίνονται να είναι καλής ποιότητας; Αν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο σοβαρό εκτός δρόμου, πρέπει να έχετε κορυφαία φρένα και γρανάζια.

Θα πρέπει να προετοιμαστείτε να πληρώσετε ένα καλό ποσό εάν σκοπεύετε να βάλετε το ποδήλατο μέσα από πολύ άγχος. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επιδιώκετε να επενδύσετε περισσότερο όσο πιο ανταγωνιστικοί περιμένετε να είστε. Απλώς έχετε κατά νου ότι μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε μερικά εξαρτήματα, επομένως βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο που θα επιλέξετε είναι απλό στην τροποποίηση.

Τεχνολογικές εξελίξεις για

το ποδήλατο βουνού Αν και τα βασικά στοιχεία της ποδηλασίας βουνού είναι αρκετά απλά, το άθλημα έχει υποστεί τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι κορυφαίες μοτοσυκλέτες των αρχών της δεκαετίας του 1990 διαφέρουν σημαντικά από αυτές του παρόντος. Λάβετε αυτό υπόψη όταν επιλέγετε το επόμενο ποδήλατό σας.

Οι ακόλουθες είναι οι κύριες τροποποιήσεις:

Τα καλύτερα ποδήλατα έχουν πλέον εντελώς διαφορετικές αναρτήσεις. Κάποια από αυτά διαθέτουν μπροστινή και πίσω ανάρτηση που μπορεί να προγραμματιστεί.

Το ποδήλατο είναι πολύ πιο ελαφρύ γιατί το υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο έχει προχωρήσει σημαντικά. Πολλά ποδήλατα χρησιμοποιούν πλέον ανθρακονήματα και η διαφορά είναι εμφανής αμέσως.

Τα φρένα έχουν βελτιωθεί πολύ. Τα ποδήλατα με δισκόφρενα, τα οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα φρένα δαγκάνας, ειδικά σε συνθήκες λάσπης και υγρασίας, είναι πλέον πολύ διαδεδομένα.

Οι τροχοί ποδηλάτου έχουν δει τεράστια βελτίωση. Ένα ποδήλατο μεσαίας τιμής με καλά κράματα είναι συχνά διαθέσιμο, το οποίο και πάλι βοηθά στη μείωση του συνολικού βάρους του ποδηλάτου. Αν και οι τροχοί άνθρακα είναι μια πιθανότητα, να έχετε κατά νου ότι δεν θα αντέξουν τόσο καλά όταν χτυπηθούν από βράχους.

Leave a Reply