Αλλαγή ταχυτήτων και φρένων σε ένα ποδήλατο βουνού

81
Αλλαγή ταχυτήτων και φρένων σε ένα ποδήλατο βουνού

Πώς να ρυθμίσετε σωστά τα καλώδια των φρένων και των ταχυτήτων σας για να βελτιώσετε την απόλαυση της ποδηλασίας βουνού!

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες όταν χρειάζεται και να βασίζεστε στα φρένα σας εάν θέλετε να οδηγείτε με ασφάλεια το ποδήλατο βουνού σας.

Αλλαγή της καταπόνησης στο καλώδιο του φρένου

Σε κάθε καλώδιο φρένου, δίπλα σε κάθε μοχλό φρένου, υπάρχει ένας ρυθμιστής κάννης. Απλώς ξεβιδώστε τον ρυθμιστή κάννης για να τεντώσετε το περίβλημα του καλωδίου και να αυξήσετε την τάση του καλωδίου του φρένου. Ως αποτέλεσμα, τα τακάκια των φρένων θα είναι πιο κοντά στο χείλος του τροχού.

τα καλώδια του κιβωτίου ταχυτήτων που ρυθμίζονται

Οι ρυθμιστές της κάννης του κιβωτίου ταχυτήτων βρίσκονται συνήθως και στα δύο άκρα των σύγχρονων ποδηλάτων βουνού, δηλαδή κοντά στον πίσω εκτροχιαστή και στο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων. Για να ρυθμίσετε σωστά τα καλώδια του κιβωτίου ταχυτήτων, θυμηθείτε:

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές με τον πίσω ρυθμιστή ενώ αφήνετε τη ρύθμιση του μπροστινού ρυθμιστή κάννης σε τρεις πλήρεις στροφές ξεβιδωμένη.

Μετατοπίζοντας τον εκτροχιαστή προς τα πάνω και πάνω στον επόμενο μεγαλύτερο γρανάζι, η αλυσίδα μπορεί να μετακινηθεί σφίγγοντας το καλώδιο του γραναζιού. Η μειωμένη τάση του καλωδίου του κιβωτίου ταχυτήτων, από την άλλη πλευρά, κάνει τον εκτροχιαστή να κατέβει και η αλυσίδα να μετατοπιστεί σε μικρότερο γρανάζι.

Για να ρυθμίσετε σωστά το καλώδιο τάνυσης του κιβωτίου ταχυτήτων:

Θα πρέπει να κατεβάσετε το κιβώτιο ταχυτήτων έτσι ώστε η αλυσίδα να βρίσκεται στο μικρότερο πίσω γρανάζι.

Βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι στερεωμένη στους μπροστινούς δακτυλίους της αλυσίδας στη μέση.

Τώρα κάντε κλικ στον επιλογέα ταχυτήτων στα δεξιά μία φορά.

Εάν η αλυσίδα δεν μπορεί να μετακινηθεί στον επόμενο μεγαλύτερο γρανάζι της πίσω αλυσίδας, τότε χαλαρώστε τη ρύθμιση της κάννης για να σφίξετε το καλώδιο.

Σφίξτε τον ρυθμιστή κάννης για να μειώσετε την τάση του καλωδίου εάν η αλυσίδα μετατοπιστεί πολύ μακριά και παρακάμψει έναν οδοντωτό τροχό.

Συνεχίστε να το κάνετε αυτό έως ότου η αλυσίδα μπορεί να αλλάξει εύκολα γρανάζια.

Leave a Reply