Αποκατάσταση άσκησης και προετοιμασία για περπάτημα

112
Αποκατάσταση άσκησης και προετοιμασία για περπάτημα

Ακόμα κι αν το περπάτημα μπορεί να μην φαίνεται σωματικά απαιτητικό, είναι σημαντικό να ζεσταίνετε και να κρυώνετε σωστά .Για να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για κάθε βόλτα, μεταβείτε σε αυτόν τον οδηγό.

Σε αντίθεση με το τρέξιμο ή άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το τένις, το περπάτημα είναι κάτι που κάνουμε φυσικά καθημερινά .Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή περπατάτε συχνά δεν σημαίνει ότι δεν θα ωφεληθείτε από το σωστό ζέσταμα πριν από τη δραστηριότητα του περπατήματος .

Πρόκειται για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ακινησίας και της κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, το φυσιολογικό και το μυοσκελετικό σύστημα προετοιμάζονται , το οποίο όχι μόνο προστατεύει το σώμα σας από βλάβες , αλλά σας βοηθά επίσης να επωφεληθείτε περισσότερο από την προπόνησή σας .

η βόλτα προθέρμανσης

Ακόμα κι αν οι κύριοι μύες βάδισης βρίσκονται όλοι στο κάτω μέρος του σώματος , συνιστάται να κάνετε μια γενική κινητοποίηση όλων των μεγάλων αρθρώσεων του σώματος , καθώς δεν θέλετε να περπατάτε με τεντωμένους ώμους ή με δύσκαμπτη πλάτη .

Με ήπιες κινήσεις κάμψης, έκτασης και κύκλου , κινητοποιήστε τον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη, τη μέση, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους.Ο στόχος είναι απλώς να το περάσετε αντί να επεκτείνετε το εύρος κίνησης . _

Επειδή τα περισσότερα αθλήματα συνιστούν το περπάτημα ως μέρος της προθέρμανσης, μόλις είστε έτοιμοι να κινηθείτε , ξεκινήστε να περπατάτε αργά .Συμπεριλάβετε περιόδους περπατήματος από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα καθώς αυξάνετε σταδιακά τον ρυθμό στο επίπεδο στόχο για τη συνεδρία.

τέντωμα και επαναφορά

Όταν τελειώσει η προπόνησή σας με το περπάτημα , σταματήστε σταδιακά και όχι απότομα.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν καταβάλλετε τον εαυτό σας , επειδή η απότομη διακοπή μπορεί να προκαλέσει το αίμα σας να λιμνάσει στις φλέβες σας και να σας κάνει να αισθάνεστε αδιαθεσία ή ζαλάδα .

Μια φάση ψύξης βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν συσσωρευμένων τοξινών από τους μύες . _Μπορεί να επαναλάβετε μερικές από τις κινητοποιήσεις που κάνατε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης αφού έχετε πάρει μερικά λεπτά για να επιβραδύνετε , αλλά αν σας πιέζει ο χρόνος , προχωρήστε κατευθείαν σε μια μεγάλη έκταση.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα καθώς κάνετε τέντωμα …

Το εκτελείς σωστά ; _

Ο αντίκτυπος ενός τεντώματος μπορεί να μειωθεί σημαντικά ακόμη και από το μικρότερο λάθος στην ευθυγράμμιση του σώματος, επομένως δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες ή ζητήστε από έναν προπονητή να σας δείξει πώς να το εκτελέσετε .Οι διατάσεις πρέπει να γίνονται έως ότου αισθανθείτε απλώς ήπιο μυϊκό τράβηγμα και ένταση , όχι πόνο.Κρατήστε αυτή τη θέση έως ότου ο μυς δεν έλκεται πλέον με δύναμη και ξεκινήσει μια απάντηση «στρες- χαλάρωση » .Στη συνέχεια, αν μπορείτε , επεκτείνετε το τέντωμα μακρύτερα κρατώντας το .

Πόσο καιρό το κρατάς ; _ _

Σύμφωνα με τις πρόσφατα ενημερωμένες συστάσεις των ειδικών , οι διατάσεις θα πρέπει να διαρκούν μεταξύ 15 και 30 δευτερολέπτων προκειμένου να αυξηθεί η ευελιξία και κάθε διάταση πρέπει να εκτελείται δύο φορές.

Χρειάζεται να τεντώσετε ορισμένους μύες ; _

Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε να τεντώνουμε τις γάμπες, τους μηριαίους και τους τετρακέφαλους, αλλά μερικές φορές ξεχνάμε να τεντώνουμε τις κνήμες και τους γοφούς μας .

Το εξασκείτε αρκετά συχνά ; _

Τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα συνιστάται από επαγγελματικές σπουδές στον τομέα ή καθημερινά αν προτιμάτε . _ _ _ _

Leave a Reply