Δέκα περιοχές κινδύνου τραυματισμού στο περπάτημα

117
Δέκα περιοχές κινδύνου τραυματισμού στο περπάτημα

Ανησυχείτε ότι μπορεί να υποστείτε τραυματισμό ενώ περπατάτε ;Με αυτόν τον οδηγό για τα 10 hotspot τραυματισμών στο περπάτημα και τον τρόπο αντιμετώπισης ή πρόληψης τραυματισμών, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο .

Το περπάτημα μπορεί να φαίνεται ως μια ασφαλέστερη μορφή άσκησης , αλλά η παραμέληση των επίμονων τραυματισμών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, όπως η διακοπή της ρουτίνας της προπόνησής σας και η απώλεια ενδιαφέροντος .Πώς μπορούμε να προλάβουμε ή τουλάχιστον να αντιμετωπίσουμε τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς στο περπάτημα και τις αιτίες τους;

1 Σημάδια και καταστάσεις διαστρέμματος αστραγάλου

Οι αστραγάλοι που γλιστρούν ξαφνικά προς τα έξω είναι ένα κοινό σύμπτωμα αυτού του ζητήματος.Μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο, προκαλώντας πρήξιμο, μώλωπες και περιορισμό της κίνησης καθώς και να βλάψει τον σύνδεσμο στο εξωτερικό του αστραγάλου .

Πρόληψη/Θεραπεία

Η τυπική πορεία θεραπείας περιλαμβάνει την εφαρμογή πάγου, την εφαρμογή συμπίεσης και ανύψωσης, και στη συνέχεια ανάπαυση για όσο διάστημα οι δομές των οστών σας δεν έχουν υποστεί βλάβη.Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να εκτελέσετε απαλές ασκήσεις ισορροπίας και διατάσεων σε τρεις ημέρες .Η εφαρμογή θερμότητας είναι επίσης ευεργετική.

2 Συμπτώματα και Αιτίες Φουσκάλων , Κάλων, Καλαμποκιού και Κάλων

Οι φουσκάλες συνήθως προκαλούνται από την ακατάλληλη εφαρμογή των υποδημάτων και τις ανεπαρκείς κάλτσες .Τα ανεπαρκή υποδήματα μπορεί επίσης να συμβάλουν σε κάλους, κάλους και κόγχους.Στο πλάι του μεγάλου δακτύλου , αναπτύσσονται κόγχοι και προκαλούν βασανιστικό πρήξιμο .Οι περιπατητές που έχουν αρθρίτιδα, πλατυποδία ή χαμηλές καμάρες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι.Τα δάχτυλα των ποδιών και τα πόδια επηρεάζονται από τους καλαμπόκιους και τους κάλους, οι οποίοι είναι παχύρρευστα στρώματα του δέρματος.

Πρόληψη/Θεραπεία

Εφαρμόστε κρέμες με φουσκάλες και αποφύγετε την πίεση στην περιοχή εάν υπάρχουν φουσκάλες .Δοκιμάστε αναλγητικά χωρίς συνταγή γιατρού , μαξιλαράκια κάλων, προσαρμοσμένους πάτους για να μειώσετε την πίεση ή παγοκύστες για να μουδιάσουν την περιοχή, εάν έχετε κότσι .Η χρήση υπερήχων ή παρόμοιων διαδικασιών μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή.Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη σε σοβαρές καταστάσεις.Και πάλι, οι θεραπείες με κρέμα είναι το καλύτερο φάρμακο για τους καλαμπόκιους και τους κάλους.Και οι τρεις καταστάσεις μπορούν να βοηθηθούν φορώντας παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά και σας δίνουν αρκετό χώρο γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών σας .Ένας ποδίατρος μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό, αλλά θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια νέα ματιά στο πώς περπατάτε .

3 Σημάδια και καταστάσεις για τα νύχια των ποδιών

Όταν οι άκρες ή τα πλαϊνά των νυχιών των ποδιών σας μεγαλώνουν πλάγια, πιέζουν τους κοντινούς μαλακούς ιστούς και μπορούν ακόμη και να αναπτυχθούν στην επιδερμίδα, προκαλώντας πόνο ή πρήξιμο στα πλαϊνά των δακτύλων των ποδιών σας .Εάν τα παπούτσια είναι πολύ κοντά ή πολύ στενά, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.Μπορούν τελικά να προκαλέσουν το νύχι σας να ξεκολλήσει και να προκαλέσουν αιμορραγία κάτω από το νύχι.

Πρόληψη/Θεραπεία

Καθώς τα πόδια πρήζονται κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας έχουν ” περιθώριο κουνήματος ” ανεβάζοντας το μισό μέγεθος.Κόψτε ευθεία χρησιμοποιώντας νυχοκόπτη σε αντίθεση με τις γωνίες κοπής .Η ώθηση με τα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα .Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοναδικά ένθετα.Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν ποδίατρο εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν ή εάν υποψιάζεστε λοίμωξη .

Τέσσερα συμπτώματα και αιτίες τενοντίτιδας και αχίλλειου πόνου _

Όταν κάνετε υπερβολική πεζοπορία , ειδικά αν δεν το ζεσταίνετε , αχίλλειος τένοντας σας, που τον μυ της γάμπας με τη φτέρνα , μπορεί να ερεθιστεί και να προκαλέσει πόνο στο πίσω μέρος της φτέρνας και στο κάτω μέρος της γάμπας.Η επαναλαμβανόμενη κάμψη κατά την πλοήγηση σε ανώμαλο έδαφος ή σε απότομες πλαγιές μπορεί να καταπονήσει τον τένοντα και να οδηγήσει σε πόνο στο κάτω πόδι .

Πρόληψη/Θεραπεία

Εναλλακτικά, μειώστε την απόσταση σας ή ασχοληθείτε με κολύμπι ή ασκήσεις ενδυνάμωσης στο πάνω μέρος του σώματος .Μην πηγαίνετε προς τα πάνω.Οι διατάσεις της γάμπας θα μπορούσαν να προστατεύσουν από προβλήματα.Χρησιμοποιήστε κρύα επιθέματα για να μειώσετε τη φλεγμονή και να περιορίσετε ή να σταματήσετε το περπάτημα σε ακραίες καταστάσεις.Επιστρέψτε σε επίπεδες επιφάνειες και αυξήστε σταδιακά τις αποστάσεις και την ένταση όταν αρχίσετε να περπατάτε ξανά.

5 σημάδια και αιτίες πόνου στη φτέρνα

η «πελματιαία περιτονία», ένας ιστός που εκτείνεται από το οστό της φτέρνας μέχρι την μπάλα του ποδιού , μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στη φτέρνα ή στο πέλμα του ποδιού .Μπορεί _ προκληθεί από την υπερβολική χρήση των δρόμων , ειδικά όταν φοράτε λανθασμένα υποδήματα ή από την αύξηση της ημερήσιας απόστασης με τα πόδια.Οι άνθρωποι που περπατούν στο εσωτερικό των ποδιών τους ή όσοι έχουν ψηλές καμάρες είναι πιο επιρρεπείς .Χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες οστικές αναπτύξεις.

Πρόληψη/Θεραπεία

Το τέντωμα θα κάνει τον ιστό πιο εύκαμπτο.Σκεφτείτε να ξεκουράσετε τη φτέρνα σας, να εφαρμόσετε πάγο σε αυτήν και να πάρετε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσετε τον πόνο.Βοηθά επίσης να χρησιμοποιείτε τιράντες, ιμάντες ή σωστά τοποθετημένα υποδήματα που υποστηρίζουν και μαλακώνουν τα πόδια σας .Συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο ή το γιατρό σας εάν ο πόνος επιδεινωθεί.

6 Σημάδια και καταστάσεις καταπόνησης του κάτω μέρους της πλάτης

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπορεί να επιδεινωθούν προϋπάρχουσες οσφυϊκές παθήσεις (κάτω πλάτη) καταπονώντας τους τένοντες και τους συνδέσμους που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη.Ο πόνος μπορεί επίσης να οφείλεται σε αρθρίτιδα ή φλεγμονή των κοντινών νεύρων.

Πρόληψη/Θεραπεία

Τραβήξτε το στομάχι σας προς τα πίσω καθώς περπατάτε συσπώνοντας τους κοιλιακούς σας .Μην σκύβετε μέχρι τη μέση .Γείρετε ελαφρώς προς τα εμπρός από τους αστραγάλους σας , διατηρώντας παράλληλα μια μακριά σπονδυλική στήλη.Οι σύντομες προπονήσεις «έλξης» θα μπορούσαν επίσης να είναι ευεργετικές.Καθώς σηκώνεις ένα πουκάμισο _ _ από το κεφάλι σας, τα χέρια σας στους καρπούς μπροστά από τη μέση σας .Καθώς φτάσετε , σταθείτε πιο ψηλά. Στη συνέχεια, όπως χαμηλώνετε τα χέρια σας, αφήστε τους ώμους σας να μπουν στη θέση τους.

7 Αιτίες και συμπτώματα των νάρθηκας κνήμης

Καθώς ασκείστε , η δυσκαμψία ή ο πόνος στις κνήμες σας μπορεί να κάνει τους μύες και τους κοντινούς ιστούς άβολους και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε φλεγμονή από ισχυρές γάμπες που τραβούν επανειλημμένα τους κοντινούς, πιο αδύναμους μύες.Οι μύες της κνήμης καταπονούνται συχνά από άτομα που περπατούν πολύ , πολύ σύντομα ή πολύ γρήγορα, καθώς και από άτομα που σκαρφαλώνουν σε πολλούς λόφους ή περπατούν σε σκυρόδεμα.ΣτρεςΤα κατάγματα λόγω της κνήμης μπορεί ενδεχομένως να είναι η αιτία σοβαρών περιπτώσεων .Για άλλη μια φορά, τα φτωχά υποδήματα είναι ένας κοινός ένοχος.

Πρόληψη/Θεραπεία

Οι βελτιωμένες μέθοδοι και τα σωστά τοποθετημένα υποδήματα θα έχουν αποτέλεσμα .Εάν ο πόνος επιμένει, μειώστε το περπάτημά σας για τρεις έως οκτώ εβδομάδες για να αφήσετε τον ιστό να επουλωθεί.Αποφύγετε οτιδήποτε επώδυνο.Για να μειώσετε το πρήξιμο και να απαλύνετε την ενόχληση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κρύα επιθέματα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.Αντίθετα, ασχοληθείτε με δραστηριότητες πολλαπλής προπόνησης , όπως το ποδήλατο ή το κολύμπι για να παραμείνετε σε φόρμα.

8 Θυλακίτιδα \sΣυμπτώματα/Αιτίες

πόνος στο εξωτερικό των γοφών , όπου το επαναλαμβανόμενο στρες προκαλεί φλεγμονή των σακουλών υγρού που προστατεύουν τις αρθρώσεις . _Τα άτομα που υπερβαίνουν χωρίς σταδιακή αύξηση της απόστασης είναι επίσης πιο επιρρεπή , όπως και όσοι έχουν _ το πόδι που κάπως μακρύτερο από το άλλο.

Πρόληψη/Θεραπεία

Αντίθετα, αφιερώστε μερικές εβδομάδες κολύμπι και ποδηλασία .Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα είναι επίσης ευεργετικά.Μόλις αρχίσετε να περπατάτε ξανά , ξεκινήστε κάνοντας ζέσταμα και ψύξη κάθε δεύτερη μέρα .Οι πατερίτσες ανακουφίζουν από την πίεση σε πιο σοβαρές καταστάσεις.

Εννέα σημάδια και αιτίες του γόνατου του δρομέα

Όταν χτυπάτε κάτω, το να σφύζετε μπροστά από το γόνατό σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την τριβή της επιγονατίδας σας στο μηριαίο οστό, το οποίο συνδέει το γόνατο με το ισχίο, βλάπτοντας τον χόνδρο και προκαλώντας τενοντίτιδα.Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν προηγούμενους τραυματισμούς, ασθενέστερους μύες των μηρών , εύθραυστο χόνδρο του γόνατος , πλατυποδία και υπερβολικό περπάτημα.Όταν λυγίζετε στο γόνατο ή περνάτε παρατεταμένες χρονικές περιόδους καθισμένοι, η ενόχληση συνήθως ακτινοβολεί προς τα κάτω.

Πρόληψη/Θεραπεία

Για περίπου οκτώ έως δώδεκα εβδομάδες, αλλάξτε τις προπονήσεις σας .Ασκήσεις που στοχεύουν τους τετρακέφαλους μπορεί να είναι ευεργετικές.Κάντε μικρότερα βήματα και αποφύγετε να λυγίζετε υπερβολικά τα γόνατά σας όταν περπατάτε ή ανεβαίνετε σε κατηφόρα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να περπατήσετε στο πλάι μέχρι τη δουλειά τους πλευρικούς μύες του ισχίου σας.

10 Σημάδια και Συνθήκες κατάγματος από στρες

Η οξεία ενόχληση στο πόδι ή στο κάτω πόδι είναι συχνά το αποτέλεσμα της διάσπασης του οστικού ιστού και της εμφάνισης μικροσκοπικών ρωγμών χωρίς επαρκή χρόνο ανάρρωσης . Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα υπερβολικής προπόνησης ή ώθησης του εαυτού του πολύ μακριά, ειδικά σε σκληρές επιφάνειες.Αυτό είναι πιο πιθανό εάν περπατάτε πολύ μακριά χωρίς σταδιακή αύξηση της ταχύτητας, ειδικά εάν τα πόδια σας είναι άκαμπτα ή έχουν ψηλές καμάρες .Επιπλέον, οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο ευάλωτες και η κακή διατροφή μπορεί να συμβάλει.

Πρόληψη/Θεραπεία

Προτείνεται πάγος και ξεκούραση .Δώστε στον εαυτό σας μερικές εβδομάδες για να θεραπευτεί.Δοκιμάστε κολύμπι, αεροβική στο νερό ή στο πάνω μέρος του σώματος προπόνηση με βάρη στο πάνω στο ενδιάμεσο.Όταν ξαναρχίσεις να περπατάς , σταματήστε πριν αισθανθείτε άβολα .Επιβραδύνετε εάν αρχίσετε να αισθάνεστε συμπτώματα μετά _ _ ένα μίλι περπάτημα .Όταν η εσωτερική απορρόφηση κραδασμών έχει φθαρεί , αγοράστε νέα παπούτσια.

Leave a Reply