Επείγουσες επισκευές ποδηλάτων βουνού

112
Επείγουσες επισκευές ποδηλάτων βουνού

Δείτε αυτές τις κορυφαίες προτάσεις για να επισκευάσετε το ποδήλατό σας ενώ βρίσκεστε στην άκρη του δρόμου για να μάθετε πώς να κάνετε έκτακτες επισκευές στο δρόμο.

Ανεξάρτητα από το πόση συντήρηση ρουτίνας κάνετε στο ποδήλατο βουνού σας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσετε μηχανική βλάβη ενώ οδηγείτε το ποδήλατό σας. Αλλά αν έχετε τις κατάλληλες πληροφορίες, μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι για το σπίτι γρήγορα και χωρίς κόπο.

αφαίρεση του πίσω τροχού του ποδηλάτου βουνού

Αλλάξτε τις ταχύτητες έτσι ώστε η αλυσίδα να βρίσκεται στο μικρότερο γρανάζι του πίσω κιβωτίου ταχυτήτων και στον μεσαίο μπροστινό δακτύλιο αλυσίδας.

Τα πίσω φρένα λύνονται και λύνονται.

Γυρίστε το ποδήλατο στο πλάι.

Ο μοχλός γρήγορης απελευθέρωσης μπορεί να χαλαρώσει.

Με το ένα χέρι, τραβήξτε προς τα πίσω τον εκτροχιαστή ενώ χρησιμοποιείτε το άλλο για να αφαιρέσετε τον τροχό.

επισκευή τρυπημάτων ενός ποδηλάτου βουνού

Για να αφαιρέσετε το ελαστικό μόνο από τη μία πλευρά της στεφάνης του τροχού, χρησιμοποιήστε μοχλούς ελαστικών.

Κρατήστε το σωλήνα στην ίδια θέση που βρισκόταν όταν ήταν μέσα στο ελαστικό όταν αφαιρείτε το τρυπημένο σωλήνα.

Βρείτε το τρύπημα του σωλήνα και διορθώστε το. Εξετάστε το ελαστικό σχολαστικά για να βρείτε και να απαλλαγείτε από το ξένο αντικείμενο που προκάλεσε το τρύπημα (η διατήρηση του σωλήνα όπως ήταν όταν ήταν μέσα στο ελαστικό θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία). Πριν συνδέσετε ξανά τον τροχό σας αφού βρεθεί και αφαιρεθεί το αντικείμενο, ελέγξτε προσεκτικά το ελαστικό για άλλα αντικείμενα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν προκαλούνται όλες οι παρακεντήσεις από ξένα αντικείμενα. Μερικά μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος του ελαστικού μεταξύ της στεφάνης του τροχού και της ράβδου του ελαστικού.

Εάν έχετε έναν εφεδρικό σωλήνα, τοποθετήστε τον στο κενό μεταξύ του ελαστικού και του χείλους του τροχού, φροντίζοντας να ευθυγραμμίσετε τη βαλβίδα με την οπή της βαλβίδας.

Χρησιμοποιήστε τις λεπτομερείς οδηγίες στο κιτ επισκευής διάτρησης για να επιδιορθώσετε την τρύπα εάν δεν έχετε ανταλλακτικό σωλήνα.

Προσπαθήστε να πιέσετε το ελαστικό πίσω στο χείλος του τροχού, ενώ προσέχετε να μην πιέσετε τον εσωτερικό σωλήνα του ελαστικού. Απαιτούνται μοχλοί ελαστικών για τη θέση του τελευταίου εξαρτήματος ελαστικού.

Φουσκώστε ξανά τον τροχό σας.

Ο πίσω τροχός του ποδηλάτου βουνού σας πρέπει να αντικατασταθεί.

Σηκώστε την αλυσίδα που προέρχεται από το πάνω μέρος του μεσαίου μπροστινού δακτυλίου αλυσίδας όταν το ποδήλατο είναι ανάποδα, σύροντας την αλυσίδα προς τα πάνω και προς τα πίσω μακριά από το πλαίσιο.

Τοποθετήστε τον τροχό στο πλαίσιο έτσι ώστε το μικρότερο γρανάζι του γραναζιού να ευθυγραμμίζεται με το κάτω μέρος του μεσαίου μπροστινού δακτυλίου αλυσίδας στην αλυσίδα.

Για να σφίξετε τον μοχλό ταχείας απελευθέρωσης, τοποθετήστε τον άξονα του τροχού μέσα στα εξαρτήματα του πλαισίου.

Βάλτε ξανά τα φρένα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι ο τροχός έχει τοποθετηθεί σωστά και τα φρένα έχουν ελεγχθεί πριν οδηγήσετε το ποδήλατό σας αφού αλλάξετε τους τροχούς σας.

επισκευή της κατεστραμμένης αλυσίδας του ποδηλάτου βουνού σας Οι

αλυσίδες σπάνε συχνά, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν αλλάζετε πάντα σωστά τις ταχύτητες για να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στην αλυσίδα. Εάν η αλυσίδα σας σπάσει, ωστόσο, προχωρήστε ως εξής:

Σπρώξτε προς τα έξω τους πείρους στους σπασμένους συνδέσμους της αλυσίδας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο πριτσίνωσης αλυσίδας, προσέχοντας να κρατήσετε το ένα άκρο του πείρου στην τρύπα της πλάκας συνδέσμου. Αφαιρέστε τους κατεστραμμένους κρίκους της αλυσίδας.

Τοποθετήστε ξανά τους συνδέσμους έτσι ώστε οι εξωτερικές και εσωτερικές πλάκες ενός συνδέσμου να επικαλύπτονται μεταξύ τους.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο καρφώματος αλυσίδας για να πιέσετε τους πείρους ξανά στη θέση τους και να επανασυναρμολογήσετε την αλυσίδα αφού συνδέσετε τους συνδέσμους.

Λόγω της κοντής αλυσίδας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα γρανάζια μέχρι να φτάσετε στο σπίτι και να διορθώσετε σωστά τη ζημιά. Μερικοί αναβάτες έχουν μερικούς επιπλέον κρίκους αλυσίδας στη διάθεσή τους, ώστε να μπορούν να κάνουν πλήρεις επισκευές αλυσίδας ενώ οδηγούν.

στερέωση τροχών που χαλάνε

Θα χρειαστεί να επισκευάσετε επαγγελματικά τον τροχό σας εάν έχει λυγίσει ή παραμορφωθεί σημαντικά ή μπορεί να χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε. Ωστόσο, με μικρές ζημιές, η τάση της ακτίνας μπορεί να αλλάξει για να “διορθωθεί” ο τροχός. Εάν αυτό είναι ανεπαρκές, ίσως χρειαστεί να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες στη θέση του:

Ελέγξτε για να ελέγξετε εάν ο τροχός μπορεί να περιστρέφεται ελεύθερα χωρίς τα φρένα ενεργοποιημένα, αποσυνδέοντας τα καλώδια των φρένων.

Εάν ο τροχός περιστρέφεται ελεύθερα, μπορείτε να οδηγήσετε στο σπίτι και να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές όταν φτάσετε εκεί. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι ένα από τα φρένα έχει αποσυνδεθεί, οπότε οδηγείτε το ποδήλατό σας με εξαιρετική προσοχή!

Θα χρειαστεί είτε να επισκευάσετε τον τροχό αν δεν στρίψει, είτε θα πρέπει να κάνετε μια μεγάλη βόλτα στο σπίτι. Μπορείτε να το διορθώσετε τοποθετώντας τον τροχό στο έδαφος, στέκοντας στο χείλος και λυγίζοντας τον τροχό ξανά σε φόρμα με το σωματικό σας βάρος και πολλή δύναμη. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να μεταβείτε με ασφάλεια στο σπίτι. Ωστόσο, μόλις φτάσετε εκεί, φροντίστε να αντικαταστήσετε τον τροχό αμέσως ή να τον επισκευάσει ένας ειδικός.

σπασμένες ακτίνες

Leave a Reply