Επιλογή εκπαιδευτή κολύμβησης

85
Επιλογή εκπαιδευτή κολύμβησης

Οι συγκεκριμένοι στόχοι που έχετε θέσει για την προπόνησή σας στην κολύμβηση θα πρέπει να αποφασιστούν πριν ξεκινήσετε. Μόλις οι στόχοι σας είναι ξεκάθαροι, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε τον καλύτερο εκπαιδευτή κολύμβησης και το σωστό είδος διδασκαλίας.

Τα ακόλουθα είναι τα κύρια πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μαθημάτων κολύμβησης, ανεξάρτητα από τους κολυμβητικούς σας στόχους:

Επιλογή του σωστού είδους διδασκαλίας κολύμβησης,

επιλογή δασκάλου κολύμβησης,

εντοπισμός μιας τρύπας κολύμβησης,

επιλογή του ιδανικού τύπου πισίνας

Ίσως πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να ανακαλύψετε ιδανικός συνδυασμός με τόσους πολλούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αλλά δεν είναι. Θα βρείτε το ιδανικό μείγμα για να διασφαλίσετε ότι το κολύμπι σας βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, εάν το σκεφτείτε και ερευνήσετε σημαντικά.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μαθήματα κολύμβησης

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, θα πρέπει να κάνετε μαθήματα κολύμβησης από πιστοποιημένο εκπαιδευτή. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε ομαδικά μαθήματα ή να λάβετε ατομικές οδηγίες; Τα ατομικά δίδακτρα παρέχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, αλλά αυτά τα πλεονεκτήματα πρέπει επίσης να σταθμίζονται έναντι του κόστους.

Κολύμβηση μόνος

Αυτό συνεπάγεται απλώς να μαθαίνετε με τον δικό σας ρυθμό, να λαμβάνετε όλη την προσοχή του εκπαιδευτή κολύμβησης και χωρίς να σας αποσπούν την προσοχή, να σας εκφοβίζουν ή να σας περιορίζουν οι άλλοι. Συνεπάγεται επίσης σημαντικά επιπλέον έξοδα για την εμπειρία. Η ατομική προπόνηση έχει το πλεονέκτημα ότι πιθανότατα θα προχωρήσετε πιο γρήγορα και θα είστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των συνεδριών σας, επειδή ο προπονητής θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση.

Η καθοδήγηση one-on-one έχει το πλεονέκτημα ότι πιθανότατα θα προχωρήσετε πιο γρήγορα και θα είστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των συνεδριών σας.

Μαθήματα κολύμβησης για μια ομάδα

Αυτά μπορεί να είναι εντάξει εάν ο δάσκαλός σας κολύμβησης είναι έμπειρος στο να δουλεύει με ομάδες και να δίνει σε κάθε μαθητή την ίδια προσοχή. Θα μπορούσε να είναι δύσκολο και στην πραγματικότητα να επιβραδύνει την υπόλοιπη ομάδα εάν υπάρχουν ένας ή δύο κολυμβητές στην ομάδα που χρειάζονται περισσότερη βοήθεια.

Πριν επιλέξετε την εκπαίδευση κολύμβησης, πρέπει να αξιολογήσετε πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε και πόσο σας απασχολεί η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Εάν επιλέξετε την επιλογή ομάδας, περιορίστε τον αριθμό των ατόμων σε όχι περισσότερα από έξι για να αποφύγετε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Επιλογή δασκάλου κολύμβησης Όσες

διαφορετικές μέθοδοι διδασκαλίας υπάρχουν και οι εκπαιδευτές κολύμβησης. Ενώ κάποιοι λειτουργούν καλύτερα με μεσαίους και έμπειρους κολυμβητές, κάποιοι λειτουργούν καλύτερα με αρχάριους στην κολύμβηση. Εάν είστε εντελώς αρχάριοι, ειδικά αν φοβάστε πραγματικά το νερό, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν πιθανό εκπαιδευτή εκ των προτέρων για να μάθετε πώς έχουν χειριστεί παρόμοιες καταστάσεις.

Ρωτήστε τους εάν έχουν εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, εάν είστε σε υψηλότερο επίπεδο και χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με την τεχνική. Επαληθεύστε τα διαπιστευτήριά τους και μάθετε εάν χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη μέθοδο.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές διαθέσιμες, επομένως πρέπει να είστε σίγουροι ότι οι οδηγίες και οι μέθοδοι παράδοσης είναι κατάλληλες για εσάς. Αν ασχολείστε με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, η συνεννόηση με τους ανθρώπους είναι συνήθως κάτι που μπορείτε να καταλάβετε απλώς μιλώντας μαζί τους, οπότε λάβετε το σοβαρά υπόψη σας.

Leave a Reply