Η Ιδανική Μέθοδος Περπάτημα

109
Η Ιδανική Μέθοδος Περπάτημα

Η επίτευξη των στόχων της φυσικής σας κατάστασης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά μαθαίνοντας πώς να περπατάτε με σωστή στάση.Εδώ είναι το εγχειρίδιό μας για το ιδανικό βάδισμα .

Αν και θα νομίζατε ότι ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο , πολλοί από εμάς έχουμε κακές τεχνικές περπατήματος .Μπορεί να εκπλαγείτε λίγο με την ιδέα να λάβετε οδηγίες για το πώς να εκτελέσετε μια εργασία που κάνατε από τότε που ήσασταν περίπου ενός έτους . _ _Στην πραγματικότητα, ωστόσο, υπάρχει μια ορισμένη πτυχή της σωστής τεχνικής στο περπάτημα που θα σας επιτρέψει να πάτε πιο μακριά και πιο γρήγορα , βελτιώνοντας παράλληλα τη στάση σας .

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να περπατάτε πιο αποτελεσματικά:Κεφάλι

Όταν περπατάτε, κρατήστε τα μάτια σας ψηλά. μην ρίχνετε ποτέ μια ματιά προς τα κάτω (ειδικά όταν περπατάτε σε λόφους). Προσέξτε να μην σκύβετε το λαιμό σας προς τα εμπρός , μια στάση που παίρνουμε συχνά όταν είμαστε βιαστικοί .

Ώμοι

Διατηρήστε μια χαλαρή στάση όταν περπατάτε και αφήστε τα χέρια σας να κινούνται φυσικά.Για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι άκαμπτα και καμπουριασμένα πριν ξεκινήσετε , δοκιμάστε να τα σηκώσετε μία φορά.Δεν θέλετε τα χέρια σας να αποσυνδεθούν από την κίνηση του περπατήματος κρατώντας τους ώμους και τα χέρια σας σφιχτά.

Όπλα Η σωστή χρήση των χεριών σας κατά το περπάτημα μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη κατά 5% έως 10%.Τα χέρια πρέπει να είναι χαλαρά και ελαφρώς λυγισμένα όταν περπατάτε με χαλαρό ρυθμό .Τα χέρια πρέπει να ταξιδεύουν εμπρός και πίσω σε ευθεία γραμμή καθώς επιταχύνετε αντί να σταυρώνετε το σώμα (μια τεχνική γνωστή ως “φτερούγες κοτόπουλου ” ), με τους αγκώνες λυγισμένους κοντά στις 90 μοίρες .Τα χέρια σας θα επιταχύνουν την κίνησή σας .Δεν χρειάζεται τα χέρια σας να αιωρούνται στο ίδιο επίπεδο με το πρόσωπό σας, γι ‘ αυτό προσέξτε να μην παρακάνετε την κίνηση του χεριού .Θα πρέπει να σταματήσουν στο επίπεδο του στέρνου .Μην σφίγγετε τις γροθιές σας και κρατήστε τα χέρια σας σε χαλαρή αλλά όχι δισκέτα .

Πίσω

Δεν πρέπει να γέρνετε προς τα πίσω ή προς τα εμπρός όταν περπατάτε. Αντίθετα, η πλάτη θα πρέπει να είναι ίσια , επιτρέποντας ωστόσο τα φυσικά της περιγράμματα.Σε μια ανάβαση λόφου , ωστόσο, επιτρέπεται μια μέτρια κλίση προς τα εμπρός .

Κοιλιακοί

Καθώς κινείστε , κρατήστε τον αφαλό σας απαλά τραβηγμένο προς τη σπονδυλική σας στήλη. Προσποιηθείτε ότι υπάρχουν κουμπιά που καλύπτουν το διάστημα μεταξύ του ηβικού οστού και του αφαλού σας .Μην κρατάτε , ωστόσο, την αναπνοή σας .

το θώρακα και τη λεκάνη

Διατηρήστε λίγο χώρο μεταξύ της κορυφής της λεκάνης και του κάτω μέρους των πλευρών .Για να διατηρήσετε ένα ανοιχτό στήθος και έναν θωρακικό κλωβό προς τα εμπρός καθώς περπατάτε , φανταστείτε ότι οδηγείτε από το στέρνο .Θεωρήστε ότι η λεκάνη σας είναι ένας κουβάς με νερό που προσπαθείτε να ανατρέψετε χωρίς να χυθεί κανένα από τα περιεχόμενα .

Πόδια Οραματιστείτε ότι τα πόδια σας τεντώνονται πλήρως με κάθε βηματισμό , ξεκινώντας από τη μέση σας και όχι από τη γρέζια σας.

Γόνατα Καθώς το πόδι εκτείνεται για να έρθει σε επαφή με το έδαφος, το γόνατο λυγίζει.Αποφύγετε να σφίγγετε τα γόνατά σας τεντώνοντας τους μύες των μηρών σας ή σηκώνοντας υπερβολικά τα γόνατά σας.

πόδια και αστραγάλους

Προσπαθήστε να περπατήσετε με τους αστραγάλους σας χαλαρούς.Φανταστείτε ότι ανάμεσα στα χτυπήματα του ποδιού , το πόδι σας δεν είναι σταθερό αλλά μάλλον κρέμεται.Το να είσαι ξυπόλητος το κάνει πολύ πιο εύκολο από το να φοράς παπούτσια ή μπότες, αλλά είναι σημαντικό αφού οι αρθρώσεις του αστραγάλου και των γονάτων συντονίζονται μεταξύ τους , καθιστώντας τους άκαμπτους αστραγάλους κακό για τα γόνατα.Όσον αφορά τα πόδια, σπρώχνεστε από τα δάχτυλα και την μπάλα του ποδιού αφού η φτέρνα χτυπήσει πρώτα στο έδαφος καθώς το σώμα σας ταξιδεύει προς τα εμπρός.

Εξετάστε προσεκτικά τη στάση σας όταν πηγαίνετε μια βόλτα στο μέλλον . _Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη ταυτόχρονα , ειδικά εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη ρουτίνα .Ωστόσο, ακόμη και η εστίαση σε κάθε συγκεκριμένο στοιχείο ξεχωριστά θα βελτιώσει τη συνολική φόρμα σας.Και τελικά, ολόκληρο το σώμα σας θα αναπτύξει το ιδανικό βάδισμα.

Leave a Reply