Κορυφαίες 10 τεχνικές πρόληψης τραυματισμών

81
Κορυφαίες 10 τεχνικές πρόληψης τραυματισμών

ορεινή ποδηλασία Υπάρχει πάντα κάποιος κίνδυνος στην ποδηλασία βουνού και οι τραυματισμοί είναι συνηθισμένοι, αλλά μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε το μεγαλύτερο μέρος τους.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξεκινήσεις ένα άθλημα και μετά να πληγωθείς, ειδικά αν η πάθηση μειώνει την αυτοπεποίθησή σου ή απαιτεί μια απόλυση ανάκαμψης. Οι τραυματικοί τραυματισμοί από ιππασία στο βουνό περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, συγκρούσεις με το έδαφος, τα δέντρα ή άλλα ακίνητα αντικείμενα. Εναλλακτικά, μη τραυματικοί τραυματισμοί που προκαλούνται από υπερβολική ή ακατάλληλη χρήση αρθρώσεων, μυών και συνδέσμων. Ωστόσο, εάν τηρείτε τις κορυφαίες συμβουλές που παρέχονται παρακάτω, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να υποφέρετε από οποιοδήποτε είδος βλάβης.

1 Έλεγχος πριν από την οδήγηση

Επιθεωρείτε πάντα σχολαστικά το ποδήλατό σας και τον άλλο εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε ταξίδι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν οδηγείτε το ποδήλατό σας στην αρχή μιας διαδρομής. Βεβαιωθείτε ότι τα φρένα και τα γρανάζια λειτουργούν πάντα και ότι και οι δύο τροχοί είναι καλά στερεωμένοι.

Διατάσεις και

προθέρμανση Όπως με κάθε άλλο είδος άσκησης, θα πρέπει πάντα να κάνετε προθέρμανση και τέντωμα πριν την άσκηση. Αυξάνοντας σταδιακά τους καρδιακούς παλμούς και τεντώνοντας τους μύες, η σωστή προθέρμανση και διατάσεις διασφαλίζουν ότι το σώμα είναι έτοιμο για άσκηση. Διατρέχετε ουσιαστικό κίνδυνο μυϊκού τραυματισμού εάν ξεκινήσετε απλώς έντονη δραστηριότητα «κρύα».

3 Να φοράτε κράνος όταν κάνετε ποδήλατο

Μην οδηγείτε ποτέ ποδήλατο χωρίς κράνος… Οι τραυματισμοί στο κεφάλι ευθύνονται για περισσότερο από το 80% των θανάτων που σχετίζονται με το ποδήλατο και πολλοί μπορεί να είχαν αποτραπεί εάν φορούσαν κράνος. Με απλά λόγια, δεν αξίζει τον κίνδυνο, οπότε γιατί να οδηγείς μόνος σου και να ξεχωρίζεις;

4 Φορέστε ποδηλατικά γυαλιά

Τα γυαλιά παρέχουν ανεκτίμητη προστασία των ματιών από τον άνεμο, τα κλαδιά, τη λάσπη, τη βρωμιά, την άμμο και τα έντομα. Πολλοί αναβάτες επιλέγουν να φορούν γυαλιά ηλίου, αλλά η φύση της ποδηλασίας βουνού σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε από πυκνά δασώδεις περιοχές εκτός από το ανοιχτό έδαφος και θα δυσκολευτείτε να δείτε οτιδήποτε εκεί! Εάν έχετε χρόνο να σταματήσετε και να αλλάξετε φακούς, υπάρχουν γυαλιά που διαθέτουν εναλλάξιμους έγχρωμους φακούς που είναι ιδανικοί για ιππασία αναψυχής. Είναι καλή ιδέα να οδηγείτε με γυαλιά οδήγησης με καθαρό φακό για ανταγωνιστική οδήγηση, επειδή παρέχουν προστασία των ματιών και καθαρή ορατότητα ανά πάσα στιγμή.

Πέντε μαξιλαράκια για τα γόνατα και τους αγκώνες

Για να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση πτώσης, πολλοί ποδηλάτες βουνού ντύνονται με προστατευτικά για τα γόνατα και τους αγκώνες. Βεβαιωθείτε ότι τα τακάκια δεν θα παρεμποδίσουν την ικανότητά σας να κάνετε πετάλι ή να ελέγχετε το τιμόνι του ποδηλάτου.

6 Φροντίστε τα γόνατά

σας Αν σκεφτείτε ότι το γόνατό σας μπορεί να λυγίσει 10.000 φορές κατά τη διάρκεια ενός κύκλου δύο ωρών, μπορεί να προκύψουν προβλήματα στο γόνατο κατά την ιππασία. Ζεσταθείτε σωστά, ελέγξτε ότι η σέλα σας είναι ρυθμισμένη σωστά, επιλέξτε τη σωστή ταχύτητα για το έδαφος, αποφύγετε να πιέζετε μεγάλες ταχύτητες και κρατήστε τα γόνατά σας ζεστά στο κρύο για να αποφύγετε προβλήματα στα γόνατα.

7 Εκτελέστε ένα “Recce” πριν από ένα τμήμα ποδηλασίας κατάβασης

Είναι πάντα καλή ιδέα να κατεβείτε από το ποδήλατό σας όταν κάνετε ιππασία σε μια νέα περιοχή και να ελέγξετε ένα τμήμα κατηφόρας με τα πόδια προτού δεσμευτείτε για αυτό με το ποδήλατό σας. Η πρώτη φορά που θα εντοπίσετε έναν κρυφό κίνδυνο μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά, εάν κατεβαίνετε από έναν αχαρτογράφητο λόφο. Τα επικίνδυνα εμπόδια μπορούν συχνά να συγκαλυφθούν σε απότομο έδαφος.

8 Πρόληψη τραυματισμών χεριών και καρπού

Μετά από μια μακρά συνεδρία ποδηλασίας, ο πόνος στους καρπούς και τα χέρια είναι χαρακτηριστικός. Τα πολυάριθμα χτυπήματα και χτυπήματα που περνούν μέσα από τα πιρούνια και η αδυναμία των χεριών να αλλάξουν θέση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους συμβάλλουν σε αυτά τα συμπτώματα. Διατηρώντας τα πιρούνια ανάρτησής σας καλά συντηρημένα και συντηρημένα και χρησιμοποιώντας καλά γάντια ποδηλάτου, μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα στον καρπό και τα χέρια και ατυχήματα. Μπορείτε να μετακινείτε τα χέρια σας πιο εύκολα και να λαμβάνετε πιο παραγωγικές θέσεις ποδηλάτου όταν τοποθετούνται τα άκρα της μπάρα σας. Λάβετε υπόψη ότι περιστασιακά αφαιρείτε τα χέρια σας από το τιμόνι και τα κουνάτε για να βελτιώσετε την κυκλοφορία.

9 Ράμματα

Όταν κάνετε ράμματα, το διάφραγμά σας σέρνεται κάτω από τα πλευρά σας, γεγονός που προκαλεί έντονη ενόχληση. Αποφύγετε να κάνετε ποδήλατο με τους ώμους σας λυγισμένους πάνω από το τιμόνι για να αποφύγετε τα ράμματα. Αντίθετα, ισιώστε την πλάτη σας για να αφήσετε χώρο στο στήθος σας να αναπνέει. Η σωστή προθέρμανση βοηθά επίσης στην αποφυγή ραμμάτων.

10 Διατήρηση καλής ενυδάτωσης

Το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει τόσο σε θερμική εξάντληση όσο και σε θερμοπληξία. Πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετό νερό. Τα συστήματα ενυδάτωσης που είναι “hands-free”, όπως αυτά που κατασκευάζονται από την CamelBak, την Platypus ή άλλες εταιρείες, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά μπουκάλια νερού.

Leave a Reply