Οδηγός για τον εξοπλισμό ορεινής ποδηλασίας

89
Οδηγός για τον εξοπλισμό ορεινής ποδηλασίας

Για να εξασφαλίσετε ασφάλεια και άνεση στη διαδρομή σας, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν ξεκινήσετε την ποδηλασία βουνού.

Η αγορά κάποιου εξοπλισμού υψηλής ποιότητας θα αυξήσει την ασφάλειά σας καθώς και τη συνολική απόλαυση του ταξιδιού σας. Όλοι εκτός από τους πιο αφοσιωμένους αναβάτες υποφέρουν όταν οδηγούν μέσα σε χώμα, αέρα, βροχή και άλλες αντίξοες συνθήκες, επομένως εδώ είναι μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε.

Υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα είδη και καταστήματα ποδηλασίας όπου μπορείτε να αγοράσετε κυρίως εξοπλισμό για ποδήλατο βουνού, παρόλο που μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που συζητάμε εδώ ισχύει εξίσου για την ποδηλασία δρόμου και την ποδηλασία βουνού.

Κράνος Η

οδήγηση χωρίς κράνος δεν είναι πραγματικά μια λογική επιλογή, επειδή οι τραυματισμοί στο κεφάλι προκαλούν σχεδόν το 80% των θανάτων που σχετίζονται με τον κύκλο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός κράνους για ποδήλατο βουνού:

Έχει μια κορυφή για να προστατεύει τα μάτια σας από τον ήλιο ή τη βρωμιά.

Κάτω από το στόμα σας, στερεώνεται ένας κύριος ιμάντας.

Μπορεί να ρυθμιστεί, δεν είναι πολύ σφιχτό και είναι άνετο.

Δεν κουνιέται και εφαρμόζει άνετα στο κεφάλι σας.

Με πολλούς αεραγωγούς, είναι ελαφρύ.

Προέρχεται από αναγνωρισμένο λιανοπωλητή και κατασκευαστή.

Σημειώνεται εσωτερικά με το κατάλληλο αυτοκόλλητο έγκρισης ασφαλείας.

γυαλιά ποδηλασίας

Είτε είναι το αποκορύφωμα του καλοκαιριού είτε είναι το τέλος του χειμώνα, να φοράτε γυαλιά ενώ κάνετε ποδηλασία βουνού είναι πάντα μια καλή ιδέα. Κάτι που πετάει συνεχώς φαίνεται να στοχεύει στα μάτια σας. Αυτοί με αντικαταστάσιμους φακούς είναι οι καλύτεροι. Συνήθως, ένα σετ τριών περιλαμβάνει διαφανείς, ηλιόλουστους και πορτοκαλί φακούς για βελτίωση της ποιότητας του φωτός.

μπουκάλι νερό

Είναι σημαντικό να έχετε αρκετά υγρά μαζί σας εάν πρόκειται να κάνετε μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο βουνού. Τα περισσότερα ποδήλατα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με δύο θήκες για μπουκάλια νερού και αυτό συνιστάται ιδιαίτερα. Μπορείτε να γεμίσετε το ένα με νερό και το άλλο με ένα ενεργειακό ποτό.

μια εργαλειοθήκη

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες αντικείμενα που θα μπορούσατε να προσθέσετε στο κιτ εργαλείων σας, αλλά το έχουμε απλοποιήσει για εσάς επιλέγοντας μερικά. Έχουν χωριστεί σε δύο σετ, από τα οποία το ένα πρέπει να φέρετε σε κάθε ταξίδι και το άλλο μπορείτε να το αφήσετε στο σπίτι.

Φέρτε αυτά μαζί:

ένα σετ κατσαβιδιών (φαίνεται ότι είναι πολλά, αλλά ένα σετ “όλα σε ένα” θα ήταν αρκετό).

Οι μοχλοί των ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας σε περίπτωση σκασμένου ελαστικού.

Μόνο μερικά κιλά μπορούν να σας φέρουν ένα κιτ επισκευής παρακέντησης, αλλά αν το ξεχάσετε, η μέρα σας μπορεί να χαλάσει!

Θα πρέπει να έχετε δύο εφεδρικούς εσωτερικούς σωλήνες για το ποδήλατο βουνού σας.

Όσο μικρότερη είναι η αντλία του ελαστικού, τόσο το καλύτερο. Ο φουσκωτής CO2 είναι μια βολική μικρή επιλογή.

Για παν ενδεχόμενο, ρυθμιζόμενο κλειδί!

Όπως τα κατσαβίδια, ένα σετ κλειδιών Allen είναι επίσης διαθέσιμο σε ένα μικροσκοπικό ανασυρόμενο εργαλείο.

Αποθήκευση στο σπίτι:

Εάν έχετε χώρο, μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα εργαλείο αλυσίδας. Αν και δεν συμβαίνει συχνά, το σπάσιμο της αλυσίδας σας θα μπορούσε να σας αφήσει σε αδιέξοδο.

Ακτινό κλειδί: Ενεργοποιημένο μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε ή να προσαρμόσετε τις ακτίνες σας.

Θα χρειαστείτε γράσο για συνεχή συντήρηση.

Η πλειοψηφία των κιτ οικιακών εργαλείων θα περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε: κλειδιά και πένσες.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε απολιπαντικό για να αφαιρέσετε όλο το όπλο από την αλυσίδα και άλλα κινούμενα μέρη, παρόλο που είναι μια ακατάστατη διαδικασία.

Η λίπανση της αλυσίδας είναι απαραίτητη για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την αποτελεσματικότητα της αλυσίδας σας μετά από ενδελεχή καθαρισμό.

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστείτε, αλλά περιμένετε να λάβετε όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε. Αντί να ξοδεύετε χρήματα για εξοπλισμό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά ή που άλλοι αναβάτες μπορούν εύκολα να σας δανείσουν, μιλήστε με άλλους αναβάτες ή ζητήστε βοήθεια από έναν τοπικό ειδικό ποδηλάτων.

Ένδυση

Όπως το σερφ, έτσι και το ποδήλατο βουνού κυριαρχείται από τη βιομηχανία της μόδας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό που ντύνεσαι είναι εξίσου σημαντικό με το πώς οδηγείς. Όπως θα μπορούσατε να προβλέψετε, προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία από σορτς, πουκάμισα και σακάκια, τόσο για ιππασία όσο και για φωτογραφήσεις μετά τη βόλτα.

Εκτός από τη μόδα, η ενδυμασία ποδηλασίας δρόμου ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με τα ρούχα:

Το σωστό σορτς ποδηλασίας μπορεί να κάνει την οδήγηση λιγότερο επώδυνη επειδή περιλαμβάνει ενσωματωμένη επένδυση (ή αφαιρούμενη επένδυση και επένδυση) που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Μια μεγάλη διαδρομή μπορεί να καταστραφεί από μια πληγή πίσω πλευρά.

Ένα ωραίο μπλουζάκι το καλοκαίρι ή ένα φλις και αδιάβροχο μπουφάν το χειμώνα είναι υπεραρκετά, αλλά μπορεί να αποκτήσετε εξειδικευμένα ρούχα για ποδηλασία που είναι συνήθως πιο φόρμα και έχουν καλύτερη απόδοση. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε ορισμένα ρούχα που «φυλιάζουν» ή αφαιρούν την υγρασία από το σώμα ενώ ιδρώνετε. Το ίδιο ισχύει και για πρόσθετες στρώσεις όπως fleece και αδιάβροχα καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα από «αναπνέον» πανί.

Τα γάντια είναι ένα κρίσιμο συστατικό της εργαλειοθήκης σας. Χρησιμοποιήστε ολόσωμες το χειμώνα και χωρίς δάχτυλα, με επένδυση το καλοκαίρι. Χωρίς αυτά, κινδυνεύετε να έχετε κρύα χέρια καθώς και να πληγώσετε τα χέρια από τους συνεχείς κραδασμούς και τα φρένα.

Τα παπούτσια που χρειάζεστε είναι πολύ διαφορετικά από τα παπούτσια δρόμου κατά κάποιο τρόπο. Οι σκληροπυρηνικοί off-roaders πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο συστατικό του εξοπλισμού σας επειδή διαθέτουν σταθερές σόλες (μερικές φορές με εσοχές για σφήνες ώστε να μπορείτε να περπατάτε πάνω τους).

Ορισμένα ποδήλατα βουνού θα έχουν πεντάλ ανοιχτής πλατφόρμας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε παπούτσια προπόνησης ή ειδικά φτιαγμένα παπούτσια, αλλά ορισμένα πιο ακριβά μοντέλα θα έχουν πεντάλ που δεν είναι κλιπ, κάτι που απαιτεί την αγορά ειδικών παπουτσιών. Τα SPD της Shimano, τα οποία προσαρμόζουν το πέλμα στο παπούτσι με μηχανισμό δύο μπουλονιών, είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα από τους ποδηλάτες βουνού.

διάφορα για ποδήλατα

Μπορείτε να προσθέσετε αμέτρητα αξεσουάρ στο ποδήλατό σας, όπως μπουκάλια νερού, αυτοκόλλητα και λασπωτήρες, για να το κάνετε μοναδικά δικό σας. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία που προσφέρεται από κάθε μία από τις μεγάλες μάρκες. Τα περισσότερα καταστήματα δεν θα φέρουν όλες τις μεγάλες μάρκες. θα μεταφέρουν μόνο ένα ή δύο.

Leave a Reply