Οι Αρχές της Εκπαίδευσης Κολύμβησης

83
Οι Αρχές της Εκπαίδευσης Κολύμβησης

Λάβετε υπόψη τις τέσσερις βασικές αρχές εκπαίδευσης της εξειδίκευσης, της εξατομίκευσης, της εξέλιξης και της υπερφόρτωσης, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας στην κολύμβηση.

Εδώ είναι ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις έννοιες κολύμβησης και να μεγιστοποιήσετε την προπόνησή σας με αυτές τις σημαντικές ιδέες προπόνησης κολύμβησης.

Ιδιαιτερότητα

Οι απαιτήσεις που τίθενται στο σώμα κατά τη διάρκεια της προπόνησης πρέπει να είναι ισοδύναμες με αυτές που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια του αθλήματος που έχετε επιλέξει. Για να το θέσω διαφορετικά, εάν σκοπεύετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην κολύμβηση αλλά έχετε μόνο περιορισμένο χρόνο προπόνησης, πρέπει να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο στην κολύμβηση και όχι σε άλλα αθλήματα όπως το τζόκινγκ.

Εάν σκοπεύετε να εντάξετε την κολύμβηση σε ένα γενικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτή την ιδέα. Ωστόσο, εάν η κολύμβηση είναι η μόνη σας προτεραιότητα, θα πρέπει να το προσέξετε καλά αυτό.

Εξατομίκευση

Αυτή η θεμελιώδης ιδέα – ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό – είναι σημαντική. Κάθε άτομο αντιδρά διαφορετικά στην προπόνηση. Μην ανησυχείτε εάν ο ένας από εσάς μεγαλώσει πιο γρήγορα από τον άλλον εάν κολυμπάτε με έναν φίλο σας και κάνετε τον ίδιο χρόνο προπόνησης. αυτό είναι το νόημα της εξατομίκευσης.

Μπορεί κάποιος από εσάς να βιώνει άγχος στη δουλειά ή προκλήσεις στο σπίτι, αλλά είναι εκπληκτικό τι μπορεί να έχει αντίκτυπο στην προπόνησή σας. Παρόλο που το κολύμπι σας ήταν ακριβώς το ίδιο μήκος την επόμενη μέρα, η προπόνησή σας μπορεί να είχε πάει εξαιρετικά καλά την προηγούμενη μέρα. Η εξατομίκευση συμβαίνει εδώ.

Πρόοδος

Η ανάγκη να ανεβάσετε σταδιακά το βάρος στο οποίο υποβάλλετε το σώμα σας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού. Ενώ αυξάνεται η ποσότητα του στρες που ασκείται στο σώμα, είναι σημαντικό να συνδυάσετε την προπόνηση κολύμβησης και την ανάκτηση. Αυτό το λεγόμενο «στρες» είναι αποτέλεσμα της συχνότητας, της διάρκειας και της έντασης της προπόνησης.

Κάθε φορά θα πρέπει να προωθείται το πολύ 5–10%.

Όλη η πρόοδος γίνεται σε μικροσκοπικά βήματα. Δεν είναι απαραίτητο να κολυμπήσετε 20 μήκη τη μια μέρα και 50 μήκη την επόμενη. Κάθε φορά θα πρέπει να προωθείται το πολύ 5–10%. Ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι να αυξήσετε μόνο κατά 5% τα εβδομαδιαία χιλιόμετρα σας.

κολύμπι πάρα πολύ

Η υπερβολική προπόνηση είναι ένα πολύ διαδεδομένο ζήτημα που προκύπτει από τη μη επαρκή ανάπαυση κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Η υπερφόρτωση, η οποία είναι η σκόπιμη έκθεση σε μεγαλύτερο φόρτο εργασίας με τον κατάλληλο χρόνο αποκατάστασης μεταξύ κάθε κολύμβησης, δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό. Κινδυνεύετε να κάνετε υπερβολική προπόνηση εάν δεν ξεκουράζεστε σωστά. Η υπερφόρτωση προκύπτει από τον κατάλληλο συνδυασμό αυξανόμενης προπόνησης και επαρκούς ανάπαυσης. Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι στο κολύμπι, πρέπει να υπερφορτώσετε. Η υπερπροπόνηση θα ήταν το αντίθετο από αυτό που θέλετε να πετύχετε.

Πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη των προπονήσεών σας υπό το φως αυτών των αρχών; Εάν παίρνετε το κολύμπι στα σοβαρά, πρέπει να δημιουργήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα προπόνησης κολύμβησης.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας:

Ξεκούραση

έναρξη αυτής της λίστας με ξεκούραση μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά αν δεν κάνετε αυτό το μέρος της προπόνησής σας στην κολύμβηση τέλεια, δεν θα προχωρήσετε. Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο σώμα σας και να κάνετε τακτικά διαλείμματα, παρόλο που δεν θέλετε το πρόγραμμά σας να αποτελείται εξ ολοκλήρου από διακοπές λειτουργίας.

Προπονηθείτε με βάση τα συναισθήματά σας

Μην πηγαίνετε εάν έχετε μια δύσκολη μέρα και πιστεύετε ότι το να πάτε για άλλη μια βουτιά μπορεί να είναι επιβλαβές. Για παράδειγμα, η άσκηση όταν είστε άρρωστοι ή υπό πίεση στη δουλειά μπορεί να είναι επιζήμια. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την αίσθηση του «Δεν μπορώ να με ενοχλεί αφού νιώθω εξαντλημένος»

Έχετε ένα πρόγραμμα προπόνησης κολύμβησης

Χωρίς σχέδιο, το κολύμπι μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Εάν έχετε έναν στόχο στο μυαλό σας, όπως να ολοκληρώσετε ένα τρίαθλο ή μια φιλανθρωπική κολύμβηση, πρέπει να τηρήσετε τη στρατηγική σας διαφορετικά κινδυνεύετε να κάνετε πραγματικά κύκλους.

Leave a Reply