Οι δέκα κορυφαίες διαδρομές με ποδήλατο

85
Οι δέκα κορυφαίες διαδρομές με ποδήλατο

Μην χάσετε αυτές τις όμορφες διαδρομές που σας μεταφέρουν στα καλύτερα της βρετανικής υπαίθρου—είναι ο οδηγός σας για τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές στη χώρα.

Είναι απλό να ταξιδεύετε με το ποδήλατό σας χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύετε σε δρόμους με μεγάλη κίνηση. Μπορείτε να αφιερώσετε το χρόνο σας εξερευνώντας μια ποικιλία από διαδρομές χωρίς κίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών που έχουν μετατραπεί, των ποδηλατοδρόμων και των δασικών μονοπατιών. Μερικές από αυτές τις διαδρομές είναι κατάλληλες για περιστασιακούς ποδηλάτες, ενώ άλλες παρουσιάζουν προκλήσεις για έμπειρους αναβάτες.

Kent, 1 Crab And Winkle Way Το

Crab and Winkle Way στο Κεντ ταξιδεύει από το Canterbury, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μέσω γεωργικών εκτάσεων και δασών στο παράκτιο θέρετρο Whitstable. Η διαδρομή ξεκινά με μια περιήγηση στο Canterbury πριν συνεχίσει στην ύπαιθρο του Κεντ. Η διαδρομή πήρε το όνομά της από την πρώην σιδηροδρομική γραμμή “Crab and Winkle”, η οποία λειτουργούσε από το 1830 έως το 1952. Μια σημαντική έκταση ιστορικών πλατύφυλλων δασών στο νότιο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Blean Woods, είναι ένα από τα μέρη από τα οποία περνούν οι ποδηλάτες καθ’ οδόν .

Ο βαθμός δυσκολίας του Crab and Winkle Way;

Το μονοπάτι που κατασκευάστηκε πρόσφατα είναι αρκετά μέτριο για μια οικογενειακή εκδρομή και το μονοπάτι έχει ήπιους κυματισμούς. Ωστόσο, αναμφίβολα θα μπορέσετε να ανοίξετε την όρεξη για να δοκιμάσετε τα θαλασσινά της περιοχής (από το όνομα της οποίας ονομάστηκε ο σιδηρόδρομος). Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε το τρένο από το Whitstable προς τον σταθμό Canterbury East αν δεν θέλετε να πάτε με το σπίτι, αν και θα χρειαστεί να αλλάξετε στο Faversham. Μπορείτε να παραλάβετε ένα φυλλάδιο από κοντινά τουριστικά κέντρα πληροφοριών που δημιούργησε το Συμβούλιο της Κομητείας του Κεντ για να περιγράψει το τοπίο και την άγρια ​​ζωή που μπορείτε να ανακαλύψετε κατά μήκος της διαδρομής.

Γεωγραφικό μήκος: 7,5 μίλια (περίπου 12 χλμ.)

Η ποδηλατική διαδρομή «Θάλασσα σε Θάλασσα» ή C2C

Η Θάλασσα της Ιρλανδίας και η Βόρεια Θάλασσα συνδέονται με την ποδηλατική διαδρομή από ακτή σε ακτή γνωστή ως C2C. Η διαδρομή, η οποία ξεκίνησε από το Whitehaven στη δυτική ακτή της Cumbria και τελειώνει στο Sunderland στη βορειοανατολική ακτή, διατέθηκε για πρώτη φορά το 1994. Πριν περάσει από το Penrith και την Eden Valley και συνεχίσει προς τις Βόρειες Πεννίνες, η διαδρομή διέρχεται από Βόρεια Lake District. Στη συνέχεια, η διαδρομή κατηφορίζει στο Durham Dales πριν κατευθύνει τους επιβάτες προς τη Βόρεια Θάλασσα και το Σάντερλαντ μέσω του πρώην βιομηχανικού πυρήνα της περιοχής.

Η διαδρομή του κύκλου C2C: πόσο προκλητική είναι;

Προκειμένου να επωφεληθείτε από τους κυρίαρχους ανέμους που έρχονται από τα δυτικά και να επωφεληθείτε από τις ευνοϊκές κλίσεις, είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή από δυτικά προς ανατολικά. Παρόλο που υπάρχουν μερικές δύσκολες αναβάσεις επειδή περνάει από τα Pennines και το υψηλότερο σημείο είναι πάνω από 609 μέτρα (2.000 πόδια), είναι ιδανικό τόσο για περιστασιακούς όσο και για πιο σοβαρούς ποδηλάτες. Να είστε έτοιμοι γιατί μέρος του ταξιδιού περιλαμβάνει ποδηλασία σε ανοιχτές, μοναχικές ορεινές περιοχές.

140 χιλιόμετρα μακριά (περίπου 225 χιλιόμετρα)

3 Cornwall’s Camel Trail

Ακολουθώντας τη διαδρομή ενός σιδηροδρόμου που δεν λειτουργεί, το Camel Trail είναι ένας ποδηλατόδρομος μέσω της Βόρειας Κορνουάλης που εκτείνεται μεταξύ των πόλεων Bodmin και Padstow.

Ο ποδηλατόδρομος ακολουθεί τις εκβολές της Camel από το Padstow στο Wadebridge (6 μίλια, 9,65 χιλιόμετρα), μετά στο Bodmin (14 μίλια, 22,53 χιλιόμετρα) και τελικά στη δυτική άκρη του αδάμαστου Bodmin Moor. Εάν δεν έχετε δικό σας ποδήλατο, υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων στο Padstow, στο Wadebridge και στο Bodmin που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Πόσο δύσκολο είναι το Camel Trail;

Επειδή το Camel Trail χτίστηκε πάνω από μια παλιά σιδηροδρομική γραμμή, είναι σχεδόν επίπεδο σε όλη τη διαδρομή. Είναι ως επί το πλείστον ομαλό, κατάλληλο για ιππασία και προσφέρει ασφαλή και απλή πρόσβαση στην παρθένα ύπαιθρο ακόμα κι αν δεν έχει επιφάνεια άσφαλτο. Δεν επιτρέπονται οχήματα στο μονοπάτι, κάτι που είναι εξαιρετικά νέα για τους ποδηλάτες και ιδανικό για οικογένειες που αναζητούν μια χαλαρή αλλά όχι πολύ απαιτητική περιπέτεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχή του μονοπατιού μπορεί να επιτευχθεί μέσω λίγο πιο δύσκολης διαδρομής από το Bodmin Parkway.

Περίπου 17 μίλια (περίπου 27 χλμ.)

Ποδηλατική διαδρομή 4 Ρίβερς

Η δύσκολη ποδηλατική διαδρομή Ρίβερς συνδέει το Γουάιτχαβεν και το Τάινμουθ. Οδηγεί με ποδήλατα από τη Βόρεια Θάλασσα μέσω του Κίλντερ Γουότερ, της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης της Ευρώπης, μέσω του Νορθάμπερλαντ. Στη συνέχεια, το μονοπάτι συνεχίζει για λίγο στη Σκωτία πριν στρίψει νοτιοδυτικά και ταξιδέψει μέσω του Carlisle και της Lake District πριν καταλήξει στη Θάλασσα της Ιρλανδίας. Η διαδρομή φέρει το όνομα της οικογένειας των επιδρομέων επιδρομέων γνωστών ως Reivers, οι οποίοι βασάνιζαν τη συνοριακή περιοχή τον δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο αιώνα.

Πόσο δύσκολη είναι η ποδηλατική διαδρομή Reivers;

Αν και δεν έχει τους απότομους λόφους άλλων διαδρομών, όπως το C2C, το μήκος της διαδρομής -το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι σε ειρηνικές διαδρομές εκτός δρόμου και δευτερεύοντες δρόμους- την καθιστά μια πρόκληση από μόνη της. Η ποδηλασία από την ανατολή προς τη δύση μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή τις περισσότερες φορές, οι ποδηλάτες θα οδηγούν ενάντια στον άνεμο. Το μονοπάτι έχει σήμανση και για τις δύο κατευθύνσεις ταξιδιού, επομένως μπορείτε να δοκιμάσετε και από ανατολή προς δύση, κάτι που θα είναι πιο απλό.

Περίπου 175 μίλια (περίπου 282 χλμ.) Ποδηλατόδρομος

Αδριανού 5

Ένας ποδηλατόδρομος μεγάλων αποστάσεων που εκτείνεται στο μήκος του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Τείχους του Αδριανού, συνδέοντας το Τάινμουθ κοντά στο Νιούκαστλ με το Ρέιβενγκλας στην ακτή Κάμπρια, άνοιξε τον Ιούλιο του 2006,

προτού κατευθυνθεί προς την εξοχήμέσω Wylam, Corbridge και Hexham και συνεχίζοντας προς το Carlisle, η διαδρομή περνάει από το Newcastle Quayside και τις γνωστές γέφυρες Tyne. Κατά μήκος του δρόμου, υπάρχουν πολλά σημαντικά ρωμαϊκά ερείπια και μουσεία.

Πόσο προκλητικός είναι ο ποδηλατόδρομος του Αδριανού;

Η πλειονότητα της διαδρομής αποτελείται από ειρηνικούς δευτερεύοντες δρόμους, ποδηλατόδρομους άσφαλτου και καλά διατηρημένα μονοπάτια ποδηλασίας με χαλίκι. Το κεντρικό τμήμα έχει μερικούς απότομους, σύντομους λόφους με αναρριχήσεις έως 150 μέτρα (492 πόδια) σε ύψος, αλλά δεν υπάρχουν προκλητικές εκτάσεις εκτός δρόμου. Το μονοπάτι μπορεί να ακολουθηθεί και αντίστροφα. Περίπου το 71 τοις εκατό του συνολικού μήκους του ποδηλατόδρομου είναι στους δρόμους και το υπόλοιπο 29 τοις εκατό είναι εκτός λειτουργίας.

Σε απόσταση 160 μιλίων (περίπου 257,5 χλμ.)

6

Η περιοχή Trossachs της Σκωτίας, η Loch Katrine

μια κυκλική ποδηλατική διαδρομή που περιλαμβάνει έναν κύκλο της Loch Katrine, το σκηνικό για το The Lady of the Lake του Sir Walter Scott, και βρίσκεται στη χώρα Rob Roy.

Ένας ασφαλτοστρωμένος ιδιωτικός υδάτινος δρόμος χρησιμοποιείται για την ποδηλασία των 12,3 μιλίων (19,3 χλμ.) γύρω από τη λίμνη, η οποία βρίσκεται στο Trossachs. Μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, ένα κινητό φορτηγό στο Loch Katrine Pier νοικιάζει ποδήλατα.

Πόσο απαιτητικός είναι ο ποδηλατόδρομος του Loch Katrine;

Όλη η διαδρομή είναι σε δρόμους, η πλειοψηφία των οποίων είναι μονής λωρίδας. Τα πρώτα 5 μίλια (8 χλμ.) είναι μάλλον ανηφορικά, αλλά αν εξαντληθείτε λίγο, μπορείτε πάντα να πάρετε το ατμόπλοιο Sir Walter Scott πίσω στο κέντρο των επισκεπτών, το οποίο βρίσκεται στο πιο άκρο της λίμνης. Μπορεί επίσης να φτάσετε έγκαιρα για το πρωινό πλοίο και να επιστρέψετε. Η προβλήτα Stronachlachar ακολουθείται από επιπλέον ταξίδι 5 μιλίων προς τα δυτικά μέχρι το Inversnaid, όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχη θέα στη λίμνη Loch Lomond.

Ακτίνα 12 μιλίων (περίπου 19 χιλιόμετρα)

Peak District, 7 Tissington Trail

Από το Ashbourne στο Parsley Hay, το μονοπάτι Tissington είναι μια όμορφη ημερήσια ποδηλατική διαδρομή μέσα από το Εθνικό Πάρκο Peak District. Ο περίπατος καταλαμβάνει ένα εκπληκτικό ασβεστολιθικό τοπίο καθώς ταξιδεύει κατά μήκος της πρώην σιδηροδρομικής γραμμής Buxton προς Ashbourne. Το Dovedale, το Tissington, το Hartington και άλλες γραφικές τοποθεσίες βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση από το Tissington Trail.

The Tissington Trail: Πόσο δύσκολο είναι;

Ολόκληρη η διαδρομή είναι καλά σηματοδοτημένη για τους ποδηλάτες. Πριν φτάσετε στο Parsley Hay, όπου οι ποδηλάτες μπορούν να συνδεθούν με το μονοπάτι προς το μονοπάτι High Peak, υπάρχουν μερικές σταθερές αλλά διαχειρίσιμες ανόδους. Ωστόσο, η διαδρομή δεν είναι πολύ δαπανηρή για να οδηγείτε, με τις περισσότερες αναβάσεις να είναι σχετικά εύκολες. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για τους επισκέπτες που θέλουν να ενταχθούν στη διαδρομή σε διαφορετικά σημεία, επειδή η επιφάνεια είναι ασβεστολιθική, καθιστώντας την καλή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από τους χώρους στάθμευσης, υπάρχουν επιπλέον μικρότερα μονοπάτια κατά μήκος της γραφικής διαδρομής White Peak.

δεκατρία μίλια (περίπου 21 χλμ.)

8

Μονοπάτι Taff της Ουαλίας

Η προκυμαία του Κάρντιφ στα νότια και το Μπρεκόν στα βόρεια συνδέονται με το μονοπάτι Taff, το οποίο είναι ένας ποδηλατόδρομος. Ταξιδεύει κοντά στο Merthyr Tydfil και το Pontypridd, διασχίζει μια ποικιλία αστικών και προαστιακών σκηνών και διασχίζει τους ανοιχτούς ελλιμενισμούς των Brecon Beacons. Ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής χρησιμοποιεί αχρησιμοποίητα τραμ, σιδηροδρόμους και ρυμουλκούμενα κανάλια, τα οποία είναι όλα ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανική κληρονομιά της Νότιας Ουαλίας.

Το Taff Trail είναι ένα δύσκολο μονοπάτι.

Μερικά από τα ποδηλατικά τμήματα της διαδρομής είναι αρκετά απλά, καθιστώντας τα εξαιρετικά για αρχάριους και για οικογένειες. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες δύσκολες ή/και απομακρυσμένες περιοχές που δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσετε χωρίς τις κατάλληλες προμήθειες και έναν χάρτη της διαδρομής, καθώς και να λάβετε υπόψη τον καιρό. Οι οικογένειες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Taff Trail όταν ο καιρός είναι καλός, επειδή ένα σημαντικό τμήμα του ταξινομείται ως “χωρίς κυκλοφορία”.

55 μίλια μακριά (περίπου 88,5 χλμ.)

9

Oxfordshire’s Phoenix Trail

Οι πεζοί, οι ιππείς και οι ποδηλάτες μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν το μονοπάτι Phoenix. Χτίστηκε σε ένα τμήμα της αρχαίας σιδηροδρομικής γραμμής κλάδου της Οξφόρδης και αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου ποδηλάτων. Το μονοπάτι συνδέει τις πόλεις της αγοράς Thame και Princes Risborough χωρίς κίνηση οχημάτων και προσφέρει επίσης ένα καταφύγιο άγριας ζωής, καλή θέα στους λόφους Chiltern και μια συλλογή από βραβευμένα γλυπτά από σύγχρονους καλλιτέχνες.

Το Phoenix Trail είναι ένα δύσκολο μονοπάτι.

Το Phoenix Trail είναι επίπεδο και επιφανειακό, καθιστώντας το προσβάσιμο σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων περιπατητών, ποδηλατών και ιππέων. Είναι ιδανικό για σύντομες βόλτες με ποδήλατο χωρίς κίνηση και επειδή χρησιμοποιείται συχνά, είναι μια διασκεδαστική βόλτα ακόμα κι αν ταξιδεύετε μόνοι. Αν προσπαθείτε να διδάξετε ένα μικρό παιδί να οδηγεί ποδήλατο, το Phoenix Trail είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά αξιοπρεπές μέρος για να το κάνετε! Ο σιδηροδρομικός σταθμός Princes Risborough είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την πεζοπορία σας.

Leave a Reply