Οι 10 κορυφαίες ταινίες που εμπνέουν

81
Οι 10 κορυφαίες ταινίες που εμπνέουν

έλλειψη δημιουργικότητας; Ίσως να είστε σίγουροι ότι αυτά τα 10 κορυφαία θα σας παρακινήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

1: First: The Wish List (2007)

Δύο ηλικιωμένοι που είναι και οι δύο σε ανίατη ασθένεια καταλήγουν να μοιράζονται ένα δωμάτιο νοσοκομείου. Ο Carter (Morgan Freeman) εργάζεται ως μηχανικός σε ένα γκαράζ και αποδεικνύεται ότι ο Edward (Jack Nicholson) είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω νοσοκομείου. Αποφασίζουν να διαγράψουν τα πάντα στη λίστα τους πριν πεθάνουν, παρόλο που προέρχονται από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα και δημιουργούν μια απροσδόκητη σχέση. Παρόλο που είναι κωμωδία, αυτή η ταινία τονίζει την αξία του να αξιοποιείς στο έπακρο κάθε στιγμή πριν να είναι πολύ αργά. Η περίεργη φιλία των δύο ηρώων τους δίνει τη δυνατότητα να βρουν ικανοποίηση από τη ζωή και να συνειδητοποιήσουν ότι αν πρόκειται να πεθάνουν, μπορεί επίσης να βγουν έξω με στυλ.

2: Gladiator 2 (2000)

Ο γιος του αυτοκράτορα δολοφονεί την οικογένεια ενός Ρωμαίου στρατηγού ενώ η ίδια του η ζωή είναι ερειπωμένη. Για να επιστρέψει στη Ρώμη και να εκδικηθεί τον γιο που έκτοτε έγινε αυτοκράτορας, μπαίνει στον κόσμο των μονομάχων. Αυτή η παρακινητική ιστορία δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχετε τη δύναμη της θέλησης, από τη μάχη στη λάσπη μέχρι τη μάχη στο Κολοσσαίο της Ρώμης (και εξαιρετικές δεξιότητες μάχης επίσης).

3: Ένας πολεμιστής (2011)

Για να κερδίσει ένα διεθνές πρωτάθλημα ΜΜΑ, ένας μαχητής μικτών πολεμικών τεχνών (Τομ Χάρντι) προσπαθεί να ξαναβρεθεί μαζί με τον μεθυσμένο πατέρα του, ο οποίος ήταν προηγουμένως εξαιρετικός προπονητής πυγμαχίας. Στις επιδρομές του στη σκηνή του ΜΜΑ, συναντά τον αποξενωμένο αδερφό του που συμμετέχει στην ίδια εκδήλωση. Οι χαρακτήρες τοποθετούνται σε ένα θλιβερό φόντο από την επανένωση μιας διαλυμένης, δυσλειτουργικής οικογένειας που καταστράφηκε από το ποτό και τον καρκίνο, ωστόσο οι στόχοι των αγοριών δείχνουν ότι το παρελθόν είναι κάτι που μπορείς να ξεπεράσεις. Σε πλήρη αντίθεση με τη βία του ΜΜΑ, οι σχέσεις επιδιορθώνονται και οι μνησικακίες ξεκουράζονται.

4: Invictus (2009)

Το Invictus, με πρωταγωνιστή τον Morgan Freeman ως Nelson Mandela και τον Matt Damon ως Francois Pienaar, ο αρχηγός της ομάδας ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, αφηγείται την ιστορία της απελευθέρωσης του Mandela από τη φυλακή και την επιθυμία του να αναιρέσει τη ζημιά που προκάλεσε το απαρτχάιντ εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι. Είναι πολύ εμπνευσμένο να βλέπεις πώς ένας πρόεδρος και μια ομάδα ράγκμπι μπόρεσαν να φέρουν ξανά κοντά ένα έθνος που είχε διχαστεί από τον ρατσισμό. Αναμφίβολα θα νιώσετε ενθαρρυμένοι αφού δείτε τη νεολιθική δύναμη των παικτών ράγκμπι και την κινητήρια ομιλία του Freeman.

5: Braveheart, (1995) Ο

Mel Gibson υποδύεται τον γενναίο σκωτσέζο πολεμιστή William Wallace κατά τη διάρκεια της καταπιεστικής αγγλικής κατοχής της Σκωτίας. Ο Γουάλας παίρνει την απόφαση να πάρει θέση εναντίον των Άγγλων και σταδιακά να ανακτήσει τη Σκωτία όταν ο σύντροφός του σκοτώνεται και οι σύντροφοί του κακομεταχειρίζονται. Το κοινό είναι ξεκάθαρα συμπονετικό για τα δεινά του Wallace επειδή η ιστορία αφηγείται από τη δική του οπτική γωνία. Αυτή η ταινία, η οποία είναι γεμάτη δικαιοσύνη και εκδίκηση, δεν πρέπει να χάσετε.

6: Saving Private Ryan, (1998)

Οι στρατιώτες της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναγκάζονται να διασχίσουν εχθρικά εδάφη στη Νορμανδία για να σώσουν έναν αλεξιπτωτιστή που είναι ο τελευταίος της ομάδας του. Αυτή η ταινία δίνει έμφαση στη θυσία και την αδελφοσύνη, και δείχνει επίσης τα στρατεύματα ως τακτικά άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της χώρας τους για καθήκον. Αναμφίβολα θα νιώσετε ένα εξόγκωμα στο λαιμό σας.

7: Rocky (1976)

Ο Rocky Balboa του Sylvester Stallone είναι ένας μέτριος πυγμάχος που του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια στον πρωταθλητή βαρέων βαρών. Θα παρακινηθείτε να ξεκινήσετε ξανά την εξάσκησή σας από την εκπαίδευση που βλέπετε στην ταινία και από την προετοιμασία του Σταλόνε για να παίξει τον ρόλο. Η αναρρίχηση βράχου και το τρέξιμο στο χιόνι είναι μόνο δύο παραδείγματα.

8: Karate Kid (1984)

Μια αφήγηση ενός αγοριού που εκφοβίζεται που διδάσκεται καράτε από τον εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών κ. Miyagi. Δουλεύει χαμηλές δουλειές κατά τη διάρκεια της μαθητείας του, όπως το πλύσιμο αυτοκινήτων και το βάψιμο φράχτων, ωστόσο όλα αυτά τον βοηθούν να μάθει την τέχνη. Μια πραγματική ιστορία αουτσάιντερ που θα σας εμπνεύσει να πετύχετε τους στόχους σας.

9: 300 (2006)

Η σπαρτιατική άμυνα ενάντια στα περσικά στρατεύματα εισβολής παρουσιάζεται στην ταινία 300 που προκαλεί έξι συσκευασίες, αδρεναλίνη και βία. Αυτή η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Michael Fassbender και Gerard Butler, αναμφίβολα θα σας εμπνεύσει.

10: The Combatant (2010)

Δύο αδέρφια, ο ένας προπονητής και ο άλλος πυγμάχος, είναι το θέμα αυτής της ιστορίας. Η εκπαίδευση που είχαν ο «Ιρλανδός» Μίκυ Γουόρντ και ο αδερφός του τη δεκαετία του 1980 προτού γίνουν επαγγελματίες παρουσιάζεται σε αυτή την ταινία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαζί αναδεικνύονται από το γεγονός ότι και οι δύο έχουν αποσκευές.

Leave a Reply