Ορειβατική εθιμοτυπία σε ποδήλατο

82
Ορειβατική εθιμοτυπία σε ποδήλατο

Αυτή η απλή εισαγωγή στην εθιμοτυπία ποδηλασίας βουνού θα σας κρατήσει δημοφιλείς με άλλους αναβάτες και θα διατηρήσει τις αγροτικές περιοχές μας για τις επόμενες γενιές ορεινής ποδηλασίας.

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές σας θα πρέπει να είναι να λάβετε υπόψη όχι μόνο τη δική σας ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια άλλων ποδηλατών και χρηστών μονοπατιών. Πρέπει πάντα να προσέχετε άλλους χρήστες μονοπατιών, είτε είναι ποδηλάτες είτε όχι, καθώς και την περιοχή στην οποία οδηγείτε.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά πράσινα σημεία κοντά στις πόλεις. Εξαιτίας αυτού, η περιορισμένη ανοιχτή περιοχή που υπάρχει συχνά κατακλύζεται από διάφορους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατών που δεν είναι ορεινοί. Για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε εξίσου τον ελεύθερο χρόνο μας, υπάρχουν μερικές απλές αρχές και ηθικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι χρήστες των μονοπατιών.

οι νόμοι

Μπορείτε να κάνετε τη μέρα όλων μας πιο ευχάριστη, οδηγώντας το ποδήλατό σας με προσοχή και ευγένεια προς τους άλλους χρήστες του μονοπατιού. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε την υπερβολική χρήση των μονοπατιών. Λάβετε υπόψη ότι ο τρόπος με τον οποίο οδηγείτε σήμερα θα επηρεάσει το πόσο προσπελάσιμες θα είναι αύριο τα μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας. Ακολουθήστε αυτούς τους κανονισμούς μονοπατιών για να διατηρήσετε και να βελτιώσετε την πρόσβαση και τη φήμη του ποδηλάτου βουνού:

Να είστε πάντα σεβαστικοί σε όλους τους χρήστες του μονοπατιού. Μην καταστρέφετε τη φήμη των ποδηλατών βουνού!

Δεδομένου ότι τα άλογα και οι περιπατητές κινούνται πολύ πιο αργά από ένα ποδήλατο βουνού, θα πρέπει πάντα να τους προειδοποιείτε για την προσέγγισή σας πριν ανεβείτε πίσω τους για να αποφύγετε να τους τρομάξετε και να δημιουργήσετε ατύχημα. Τα ποδήλατα βουνού δεν παράγουν πολύ θόρυβο, επομένως κάποιος μπορεί να μην σας ακούσει καθόλου να έρθετε. Πάντα να λέτε “ευχαριστώ” καθώς περνάτε και να φωνάζετε “στα αριστερά σας” ή “στα δεξιά σας” για να ειδοποιήσετε τον κόσμο ότι πρόκειται να περάσετε.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προσπαθείτε να περάσετε γιατί τα παιδιά

Τα άλογα και τα σκυλιά μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Μπορεί να είναι συνετό να περιμένετε έως ότου ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου πιάσει σταθερά το ζώο του πριν περάσει, ή να ρωτήσετε έναν αναβάτη αν είναι ασφαλές να το κάνει σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ποτέ μην ταξιδεύετε γρήγορα σε μια πολυσύχναστη διαδρομή, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα εμφανιστούν σκύλοι ή παιδιά από την προκυμαία. Προετοιμαστείτε πάντα για την απότομη εμφάνιση του απροσδόκητου.

Ποτέ μην επιταχύνετε σε μια γωνία σε ένα μονοπάτι. Μια μετωπική σύγκρουση γενικά δεν θα είναι ψηλά στη λίστα των επιτευγμάτων ιππασίας, επειδή πραγματικά δεν έχετε κανέναν τρόπο να γνωρίζετε τι υπάρχει γύρω από την καμπύλη.

Ποτέ μην οδηγείτε σε ζώνες μόνο για ποδηλασία βουνού, όπως χαλινάρια που προορίζονται μόνο για άλογα. Αγνοήστε το σε κίνδυνο γιατί προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό και για καλό λόγο.

Φέρτε τα σκουπίδια σας στο σπίτι

Όταν κάνετε ποδηλασία βουνού, μην αφήνετε ποτέ σκουπίδια πίσω. Αντίθετα, διατηρήστε την περιοχή σε παρθένα κατάσταση, ώστε να μπορούν να την απολαύσουν άλλοι.

Μπορείτε πάντα να βάλετε ένα χέρι για να διατηρήσετε μια διαδρομή σε καλή κατάσταση και να διορθώσετε οποιαδήποτε βλάβη προκαλείται από τη συχνή χρήση. Μπορείτε να βοηθήσετε όλους να απολαύσουν την υπέροχη ύπαιθρο παίρνοντας την πρωτοβουλία.

Leave a Reply