Πώς να βελτιώσετε την κολύμβηση στην πισίνα

107
Πώς να βελτιώσετε την κολύμβηση στην πισίνα

 Αν δείτε ότι υποφέρουν οι επιδόσεις σας στην κολύμβηση, ίσως χρειαστεί να κάνετε μια μέρα άδεια για να επιστρέψετε σε άριστη κατάσταση.

5 Training Companion

επιλέγοντας έναν εκπαιδευτικό συνεργάτη που είναι πιο γρήγορος από εσάς και θα σας ωθήσει να αποδώσετε τα μέγιστα.

Έξι ημέρες προπόνησης

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να επιβραδύνεται η συνεδρία σας από πάρα πολλά άτομα ή πιο αργούς κολυμβητές, γι’ αυτό προσπαθήστε να προπονηθείτε όταν ξέρετε ότι θα υπάρχει μια συνεδρία κολύμβησης λωρίδας και η πισίνα θα είναι λιγότερο γεμάτη.

Σχεδιάστε την προπόνηση σας 7

Καθορίστε ένα σαφές, λεπτομερές πρόγραμμα προπόνησης για κάθε συνεδρία. Ανάλογα με τους στόχους σας, πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της τεχνικής και της ταχύτητας. Εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε την αντοχή, έχω διαπιστώσει ότι η άσκηση με ρυθμό τριών τετάρτων με μικρά διαλείμματα 5–10 δευτερολέπτων λειτουργεί καλά. Εάν το σπριντ είναι η εκδήλωσή σας, θα ωθήσετε σχεδόν στον κορυφαίο ρυθμό μεταξύ κάθε σετ και θα κάνετε μεγαλύτερα διαλείμματα ενδιάμεσα.

8 Προκλήσεις για τον αγώνα

Για να παρακινήσετε τον εαυτό σας, εγγραφείτε σε έναν αγώνα ή πρόκληση και τροποποιήστε το πρόγραμμα προπόνησής σας με την πάροδο του χρόνου.

10 Ενδυνάμωση

Κάντε προπόνηση ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σηκώστε μικρότερα βάρη και αυξήστε αργά τις επαναλήψεις για να χτίσετε μυϊκή αντοχή ως γενικός κανόνας για μεγάλες αποστάσεις. Όταν κάνετε σπριντ, θα πρέπει να ανεβάσετε σταδιακά το βάρος και να κάνετε τις ενέργειες πιο εκρηκτικές. Χρησιμοποιήστε την τεχνική “Ολική σύγχυση σώματος” αναμειγνύοντας τις δραστηριότητες και των δύο για να αποτρέψετε το σώμα σας να τις συνηθίσει.

10 Διατροφή

Τουλάχιστον μία ώρα πριν την προπόνησή σας, τρώτε καλά. Επιπλέον, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό και να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι ποτού στην πισίνα για τη συνεδρία σας. Πριν από μια προπόνηση υψηλής έντασης, τρώτε προϊόντα πλούσια σε υδατάνθρακες όπως μακαρόνια, ψωμί ολικής αλέσεως και μπανάνες, που είναι καλή πηγή καλίου.

Τρώτε υγιεινά μετά την άσκηση, κατά προτίμηση με πρωτεΐνη για να αναπληρώσετε τις θερμίδες και τη διάσπαση των μυϊκών ινών που προέκυψε. Το άπαχο κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και το τυρί με χαμηλά λιπαρά είναι μερικά παραδείγματα αυτών των ειδών. Το γιαούρτι με λιγότερα λιπαρά και τα φρέσκα φρούτα είναι μερικές επιπλέον πιο υγιεινές επιλογές.

Leave a Reply