Πώς να σταματήσετε τις τύψεις: 7 βήματα

80
Πώς να σταματήσετε τις τύψεις: 7 βήματα

Θέλετε να ζήσετε μια ζωή χωρίς τύψεις; Δείτε αυτές τις επτά στρατηγικές για να ξεπεράσετε τις τύψεις και να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή στο έπακρο και να εργάζεστε προς ένα καλύτερο μέλλον χωρίς ενοχές.

το

Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε την ευθύνη για το λάθος σας και να επανορθώσετε με κάποιο τρόπο, προκειμένου να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε, εάν οι τύψεις και οι κακές επιλογές σας βαραίνουν το μυαλό. Ίσως είπες κάτι για το οποίο μετάνιωσες μετά, απάτησες έναν πρώην σύζυγο ή προσέβαλες κάποιον. Ήρθε η ώρα να δαγκώσετε τη σφαίρα και να προσπαθήσετε να ζητήσετε συγγνώμη αν πιστεύετε ότι οι πράξεις σας έχουν επηρεάσει αρνητικά κάποιον άλλο. Ξεκινήστε προσφέροντας μια ειλικρινή συγγνώμη.

Σημειώστε τα λάθη σας.

Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά μπορεί να διδαχθεί από αυτό. Προσπαθήστε να δείτε τα προηγούμενα λάθη στην κρίση ως ευκαιρίες μάθησης που θα σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις στο μέλλον παρά ως καταστροφικές αποτυχίες. Σκεφτείτε τα πράγματα που έχετε μάθει από τα λάθη σας, όπως την αξία της εκμετάλλευσης ευκαιριών, τις προτεραιότητές σας και τυχόν τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιώσετε (όπως ο φόβος της αποτυχίας ή η έλλειψη εμπιστοσύνης στις αποφάσεις σας). Χρησιμοποιήστε τα λάθη σας για να σας προετοιμάσουν για την επιτυχία στο μέλλον αντί να παραμείνετε στις τύψεις σας.

Σκεφτείτε τα επιτεύγματά σας.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε τα επιτεύγματα της ζωής σας για λίγο, αντί να ασχοληθείτε με τις «αποτυχίες» που αντιλαμβάνεστε. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να ανακαλέσουν θετικές αναμνήσεις από τις αρνητικές, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ξοδεύουμε πολύ περισσότερο χρόνο θρηνώντας για τα λάθη μας παρά για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματά μας. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τις τύψεις με αναμνήσεις από επιτεύγματα ή περήφανες στιγμές στη ζωή σας την επόμενη φορά που θα σας έρθουν στο μυαλό. Θα μπορούσατε ακόμη και να συντάξετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών με όλες τις πιο περήφανες αναμνήσεις σας, ώστε να μπορείτε να το ξεφυλλίσετε ή να κάνετε μια λίστα με αυτές εκ των προτέρων για να διαλέξετε.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Συχνά προτιμούμε να μεγεθύνουμε αυτές τις καταστάσεις προσηλώνοντας όλες τις δυσάρεστες παρενέργειες των σφαλμάτων μας – είτε πραγματικές είτε φανταστικές – όπως τείνουμε να εστιάζουμε περισσότερο στα λάθη και τις στιγμές μετάνοιας παρά στις ευτυχισμένες μας. Αντί να συγκεντρώνεστε στις αρνητικές επιπτώσεις που είχαν οι περιστάσεις στη ζωή σας, προσπαθήστε να σκεφτείτε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Λάβετε υπόψη ότι όλες οι εμπειρίες σας, είτε θετικές είτε αρνητικές, έχουν διαμορφώσει το άτομο που είστε σήμερα και τη ζωή που κάνετε αυτή τη στιγμή.

Πραγματοποιήστε μια δια βίου φιλοδοξία

Τίποτα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αρνητικά συναισθήματα, όπως το να νιώθετε απογοήτευση με την κατεύθυνση που έχει πάρει μέχρι τώρα η ζωή σας ή να είστε απογοητευμένοι από τον εαυτό σας για λάθη του παρελθόντος, όπως το να θέσετε και να επιτύχετε έναν ουσιαστικό στόχο. Αντί να μένετε στο παρελθόν, εργαστείτε για κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σας που θα αλλάξει την προοπτική σας, όπως η υποστήριξη μιας αξιόλογης υπόθεσης, η ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησής σας ή η βελτίωση των σχέσεών σας με αυτούς που εκτιμάτε. Εκτός από την αποκατάσταση της αυτοεκτίμησης και της ευτυχίας της ζωής σας, η εργασία προς έναν σημαντικό στόχο θα σας κρατήσει πολύ απασχολημένους για να παραμείνετε σε τυχόν παράλογες τύψεις.

Λάβετε υπόψη ότι κανείς δεν είναι άψογος.

Επειδή είμαστε συχνά οι πιο σκληροί κριτές του εαυτού μας, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να παράσχουμε συγχώρεση στον εαυτό μας. Να θυμάστε ότι κανένας δεν είναι άψογος και ότι όλοι έχουν βιώσει αποτυχία ή απογοήτευση κάποια στιγμή στη ζωή τους, ακόμα και τα πιο επιτυχημένα άτομα στον κόσμο, αντί να καταδικάζεστε για λάθη του παρελθόντος και κακές επιλογές. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να παραμένετε σε τύψεις, σκεφτείτε να μιλήσετε με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Αναμφίβολα θα ανακαλύψετε ότι δεν είστε ο μόνος που έχει βιώσει αυτό που είστε αυτή τη στιγμή. Όλοι έχουμε βιώσει τη λύπη. είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης.

Απενεργοποιήστε τις αναμνήσεις σας πατώντας το κουμπί.

Όλοι έχουμε εμπειρίες στη ζωή μας που θα θέλαμε να είχαν αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Ενώ μερικοί από εμάς παίρνουμε την απόφαση να ξεπεράσουμε τα λάθη μας, άλλοι προτιμούν να παραμείνουν βυθισμένοι στο παρελθόν και να επαναλαμβάνουν συνεχώς τις γκάφες τους στο μυαλό τους. Εάν ανήκετε στην τελευταία ομάδα, σκεφτείτε αν η ζωή σας είναι καλύτερη αφιερώνοντας τόσο πολύ χρόνο για να σκεφτείτε τις τύψεις σας. Πιθανότατα θα ανακαλύψετε ότι η απάντηση είναι όχι. Το να αναπολείτε τα λάθη σας δεν θα εξαφανίσει το παρελθόν και θα σας κάνει μόνο δυστυχισμένους στο παρόν. Αφού επανορθώσετε και προσπαθήσετε να μάθετε από τα λάθη σας, απενεργοποιήστε αυτές τις αναμνήσεις και επικεντρώστε όλες τις προσπάθειές σας στο να προχωρήσετε.

Leave a Reply