Σημεία για τραυματισμούς στην κολύμβηση

110
Σημεία για τραυματισμούς στην κολύμβηση

Όπως με κάθε αθλητική δραστηριότητα, η κολύμβηση ενέχει κάποιο κίνδυνο τραυματισμού. Δίνοντας μεγάλη προσοχή σε αυτά τα έξι σημεία τραυματισμού, μπορείτε να παραμείνετε σε εξαιρετική φόρμα.

Η κολύμβηση επαινείται συχνά για την ικανότητά της να προάγει τη θεραπεία. Όταν ασκείστε στο νερό, οι αρθρώσεις σας γεμίζουν και υποστηρίζονται καθώς κινείστε και εκτείνεστε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ελάχιστος έως καθόλου κίνδυνος βλάβης όταν κάνετε εντατική άσκηση. Ωστόσο, η κολύμβηση έχει κάποιους ανείπωτους κινδύνους που πρέπει να γνωρίζετε, όπως και κάθε άλλο άθλημα.

Ακολουθούν 6 εστίες τραυματισμού που πρέπει να γνωρίζετε, είτε έχετε υποστεί πρόσφατα τραυματισμό στην κολύμβηση και δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε στη συνέχεια ή απλώς αναζητάτε περαιτέρω συμβουλές.

ώμος ενός κολυμβητή Οι κολυμβητές

ελεύθερου στυλ είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν «ώμο του κολυμβητή», το οποίο συχνά προκαλείται από την τεχνική υποβάθμισης ή την κακή χρήση συγκεκριμένων μυών. Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα χαμηλής έντασης, αλλά αν χρησιμοποιείτε κακή φόρμα ή προπονείστε συνεχώς σκληρά, η επαναλαμβανόμενη φύση του αθλήματος μπορεί να επιβαρύνει πολύ τους ώμους σας.

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα χαμηλής έντασης, αλλά αν χρησιμοποιείτε κακή φόρμα ή προπονείστε συνεχώς σκληρά, η επαναλαμβανόμενη φύση του αθλήματος μπορεί να επιβαρύνει πολύ τους ώμους σας.

Τα προληπτικά μέτρα είναι απαραίτητα για την αποφυγή του ώμου του κολυμβητή. Η άσκηση με πόνους στους μύες θα σας κρατήσει πίσω, οπότε επικεντρωθείτε στο να βελτιώσετε την τεχνική σας και να κάνετε ημέρες ανάπαυσης.

Αφιερώστε χρόνο για ανάρρωση εάν έχετε την πάθηση και αποφύγετε την άσκηση μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για συμβουλές σχετικά με το κατάλληλο αντιφλεγμονώδες φάρμακο για εσάς καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση του πόνου.

ένας πόνος στη μέση

Το κολύμπι είναι ευεργετικό για προβλήματα στην πλάτη. Ωστόσο, μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό, εάν η τεχνική του εγκεφαλικού επεισοδίου σας δεν είναι αρκετά καλή. Τα πιο ένοχα μέρη εδώ είναι οι κολυμβητές ελεύθερου στυλ. Καθώς κολυμπούν, κάνουν συχνά το λάθος να σηκώνουν το κεφάλι τους πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να βυθίζεται το κάτω μέρος του σώματός τους και η πλάτη τους να καμάρει.

Εργαστείτε στη στάση σας. βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι σας είναι μέσα στο νερό, ο πυρήνας σας είναι δεσμευμένος και το σώμα σας είναι τοποθετημένο για να το αποτρέψετε. Για τους κολυμβητές με πεταλούδες με πόνο στην πλάτη, είναι καλύτερο να ασκείτε αποτελεσματικό κυματισμό σώματος και κλωτσιές δελφινιών αντί να βάζετε όλη σας τη δύναμη στην πλάτη σας όταν σηκώνεστε έξω από το νερό.

Γόνατο του

κολυμβητή Τα πιο τυπικά σημάδια του γονάτου του κολυμβητή, που συχνά αποκαλείται «γόνατο του κολυμβητή», κυμαίνονται από έντονο πόνο στην άρθρωση έως πρήξιμο και γενική κόπωση. Η εξωτερική περιστροφή του γόνατος είναι απαραίτητη για την κολύμβηση του πρόσθιο, και αν γίνει λανθασμένα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Θα πρέπει να εξασκήσετε τη φόρμα σας και την τεχνική κλωτσιών εάν θέλετε να αποτρέψετε το γόνατο του στήθους. Ρίξτε μια ματιά στην “Η τέλεια τεχνική πρόσθιο” για σύντομους δείκτες. καλύπτει όλες τις βάσεις.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε εάν έχετε δυσφορία στο γόνατο είναι να χαλαρώσετε και να εφαρμόσετε πάγο για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν πρήξιμο. Μετά από αυτό, επικεντρωθείτε στην κατασκευή και την οχύρωση της περιοχής για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξανασυμβεί. Μιλήστε με έναν φυσιοθεραπευτή. θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσουν για τις εκτάσεις που θα ενίσχυαν καλύτερα την πληγείσα περιοχή. Εστιάστε στους μηριαίους, τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σας.

δύσκαμπτος αυχένας

Η κακή τεχνική είναι η κύρια αιτία πόνου στον αυχένα κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Για παράδειγμα, όταν κολυμπούν ελεύθερο, είναι χαρακτηριστικό για τους αρχάριους κολυμβητές να κρατούν το κεφάλι ψηλά ή να κοιτάζουν μπροστά όταν πρέπει να κοιτάζουν κάτω στο πάτωμα της πισίνας. Η στάση του σώματος και η δύναμη του πυρήνα σας θα επηρεάσουν τον τρόπο ευθυγράμμισης σας (συμπεριλαμβανομένου του λαιμού). Κολυμπήστε όσο πιο ευθεία γίνεται ενώ περιστρέφετε τους γοφούς σας.

Όταν εκτελείτε το πρόσθιο, αποφύγετε να τεντώνετε τον λαιμό σας ή να γέρνετε πίσω ενώ αναπνέετε. Απλώς σηκώστε το κεφάλι σας αρκετά ώστε το πηγούνι σας να ακουμπήσει στην επιφάνεια του νερού. Μιλήστε με έναν προπονητή στην τοπική σας πισίνα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την τελειοποίηση της σωστής τεχνικής εγκεφαλικού. Μπορούν να προσφέρουν συμβουλές για την καλύτερη πορεία δράσης.

Κνησμός από το κολύμπι

Η δερματική πάθηση που είναι γνωστή ως «κερκιδική δερματίτιδα» μπορεί ίσως να αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα της κολύμβησης σε ανοιχτά νερά. Είναι πιθανό τα μικρά παράσιτα από το νερό που διεισδύουν στο δέρμα σας μετά το κολύμπι σε μια λίμνη να προκαλούν εξάνθημα με φαγούρα, αν το κάνατε πρόσφατα.

Μπορεί να είναι επώδυνο, αλλά μην πανικοβάλλεστε. τα παράσιτα χάνονται γρήγορα στο δέρμα σας επειδή το ανθρώπινο σώμα είναι ακατάλληλος ξενιστής για αυτά. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, εάν δεν υποχωρήσει αμέσως, πηγαίνετε στο φαρμακείο και αγοράστε κάποιο φάρμακο κατά της φαγούρας χωρίς ιατρική συνταγή. Ομοίως, μείνετε στην πισίνα την επόμενη φορά.

Κράμπες Οι

κράμπες μπορεί να εμφανιστούν σε αθλητές σε πολλά αθλήματα, και συχνά συμβαίνει όταν το λιγότερο αναμενόμενο. Μερικές φορές το μόνο που νιώθεις είναι μια μικροσκοπική ακαμψία που δεν μπορείς να απαλλαγείς. Σε άλλες περιπτώσεις, ο πόνος είναι απότομος και έντονος, είναι δύσκολο να κινηθεί και απαιτεί εκτεταμένες διατάσεις για να υποχωρήσει. Οι μύες των μηρών είναι γνωστό ότι κράμπουν περισσότερο, σύμφωνα με το NHS Choices.

Οι αιτίες των κράμπων μπορεί να ποικίλλουν από αφυδάτωση έως μυϊκή καταπόνηση. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε τις κράμπες είναι να ζεσταθείτε σωστά και να καταναλώνετε πολλά υγρά.

Προετοιμάστε μερικές διατάσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα βασανιστικό ξόρκι κράμπας. Το να κρατάτε το πόδι σας ενώ σηκώνετε και επιμηκύνετε το πόδι σας ευθεία μπροστά σας, θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τις κράμπες στα πόδια. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιπλέετε ανάσκελα ενώ τεντώνετε την κράμπα. κάντε ό,τι σας φαίνεται πιο άνετο.

Leave a Reply