Τα πλεονεκτήματα της μουσικής ενώ προπονείστε

80
Τα πλεονεκτήματα της μουσικής ενώ προπονείστε

Γιατί να ακούτε μουσική ενώ ασκείστε;

Απλώς επειδή είναι η μόνη στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορείτε να ακούσετε τη μουσική της επιλογής σας, μπορεί να αποφασίσετε να ακούσετε μουσική ενώ ασκείστε. Αντίθετα, μπορεί να το δείτε ως μια ευκαιρία να συντονίσετε τους θορύβους γύρω σας, ειδικά αν τρέχετε σε μια μεγάλη πόλη ή ασκείτε σε ένα θορυβώδες γυμναστήριο.

Φυσικά, αξίζει να παραμείνετε σε εγρήγορση εάν τρέχετε έξω. Προσπαθήστε να ασκηθείτε ενώ διατηρείτε την ένταση της μουσικής χαμηλή σε πολυσύχναστες καταστάσεις. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βγάλετε ένα ακουστικό για να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να ξοδέψετε χρήματα σε ένα ωραίο ζευγάρι ακουστικά αγωγού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ακρόαση ορισμένης αισιόδοξης μουσικής μπορεί να σας εμπνεύσει να ασκηθείτε. Ο καθένας έχει τη δική του κινητήρια μουσική που τον βοηθά όταν χρειάζεται μια πρόσθετη ώθηση, που κυμαίνεται από έντονο trance έως full-on ροκ τραγούδια.

Τα πλεονεκτήματα της μουσικής για την απόδοση στο τρέξιμο

Σχεδόν όλοι πλέον συμφωνούν ότι η ακρόαση μουσικής με γρήγορο ρυθμό ενώ προπονείστε σας κάνει να εργάζεστε σκληρότερα. Αυτό υποστηρίζεται από στοιχεία από μια μελέτη του Porcai και των συνεργατών του που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιαγγειακής και Πνευμονικής Αποκατάστασης στο Κάνσας.

Οι υγιείς συμμετέχοντες στη μελέτη του 2003 έλαβαν μουσική για να ακούσουν καθώς έκαναν πετάλι με ποδήλατα γυμναστικής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι καθώς ο ρυθμός της μουσικής μεγάλωνε, το ποσοστό των ποδηλατών που έκαναν πετάλι ήταν επίσης.

Εάν αυτά τα δεδομένα δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν, ίσως οι ακόλουθες πληροφορίες να σας πείσουν: ο μεγάλος Αιθίοπας, Haile Gebreselassie, φημολογείται ότι έχει συγχρονίσει το ρυθμό του βηματισμού του με αυτό που άκουγε το 1998, προκειμένου να πετύχει παγκόσμιο σήμα για τους εσωτερικούς χώρους. 2.000μ! Θα ήταν συναρπαστικό να μάθουμε τι άκουγε στην πραγματικότητα.

Γιατί επιλέγουμε συγκεκριμένα μουσικά είδη για να ασχοληθούμε;

Είναι πολύ πιο απλό να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής που ταιριάζουν στις μοναδικές μας ανάγκες λειτουργίας χάρη στις λήψεις μουσικής. Πολλοί από εμάς επιλέγουμε τραγούδια επειδή τα συνδέουμε με ιδιαίτερες αναμνήσεις ή απλώς επειδή απολαμβάνουμε τη μουσική.

Ο ρυθμός της μουσικής που επιλέξαμε είναι συχνά σημαντικός και πολλά εξαρτώνται από το πόσο σκληρά δουλεύουμε. Όταν ξεκινάτε ένα μεγάλο τρέξιμο ή έναν κύκλο, για παράδειγμα, δεν θέλετε η μουσική να είναι πολύ γρήγορος, γιατί αυτό μπορεί να σας κάνει να ξεσπάσετε πολύ γρήγορα και να καείτε πολύ σύντομα. Αντίθετα, η μουσική που θα επιλέξετε θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ταχύτητα με την οποία θέλετε να κινηθείτε σε κάθε στάδιο.

Κάποιος που βγαίνει γρήγορα, όπως σε διάδρομο για 20 λεπτά, θα μπορούσε να θέλει να εργάζεται σκληρά όλη την ώρα, επομένως μπορεί να επιλέξει μουσική με γρήγορο ρυθμό. ενώ κάποιος που γυμνάζεται σταθερά, όπως να σηκώνει βάρη, θα προτιμούσε μουσική με σταθερό ρυθμό.

Οι προπονητικοί σας στόχοι και η μουσική

Όταν τα άτομα χρειάζονται ανύψωση, η μουσική φαίνεται να τους προσφέρει. Όταν αρχίζετε να κουράζεστε, η μουσική με γρήγορο ρυθμό μπορεί να επιταχύνει γρήγορα τον καρδιακό σας ρυθμό και να σας δώσει ώθηση ενέργειας. Όταν μπορείτε πραγματικά να μεταβείτε στη μουσική, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ρυθμό σας.

Ανεξάρτητα από τους στόχους προπόνησής σας, η μουσική είναι σχεδόν πιθανό να ενισχύσει αντί να μειώσει την απόδοσή σας. Θα πρέπει να επιλέξετε ποια μουσική θα ακούτε, καθώς αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για άλλο. Γιατί να μην δοκιμάσετε την εκπαίδευση στη μουσική αν δεν το έχετε κάνει ήδη; Δείτε πώς επηρεάζει την απόδοσή σας.

Μια προειδοποίηση: Πολλοί αγώνες απαγορεύουν σκόπιμα τη χρήση της ακρόασης μουσικής ενώ τρέχετε στην διαδρομή για λόγους ασφαλείας, επομένως μην εξαρτάστε πολύ από τη μουσική για να σας οδηγήσουν σε έναν αγώνα.

Leave a Reply