Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου βουνού

82
Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου βουνού

Εδώ είναι οι 6 κορυφαίοι λόγοι για να ασχοληθείτε με την ποδηλασία βουνού, από τη βελτίωση της υγείας σας έως το να κάνετε νέους φίλους. Δείτε τα καλύτερα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας εκτός δρόμου.

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία της ιππασίας στο βουνό, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι φέρον άθλημα, είναι επίσης ιδανικό για άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμό.

Είναι ευχάριστο και ωφέλιμο για τους δεσμούς.

Η ποδηλασία βουνού είναι μια εξαιρετική διασκέδαση για οικογένειες, επειδή μπορείτε να πάτε με την οικογένειά σας σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία χάρη στα παιδικά καθίσματα και τα ρυμουλκούμενα. Είναι υπέροχο και για ζευγάρια, και μπορείτε να το κάνετε από κοινού.

2 Το ποδήλατο βουνού δυναμώνει τα πόδια

Χωρίς να φέρει βάρος, η ποδηλασία μπορεί να τονώσει τους τετρακέφαλους, τους μύες της γάμπας και τους γλουτούς και να βελτιώσει τους τένοντες σας. Πολύ πιο ευχάριστο από το να χρησιμοποιείτε στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο.

Ενισχύει την καύση λίπους

Όταν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι μεταξύ 65 και 75 τοις εκατό του μέγιστου, λαμβάνει χώρα καύση λίπους (το μέγιστο είναι 220 λιγότερο από την ηλικία σας για τους άνδρες και 225 λιγότερο από την ηλικία σας για τις γυναίκες). Για να προπονηθείτε με την καλύτερη δυνατή ένταση για καύση λίπους, μπορείτε να μετρήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό με μια συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών (HRM).

4 Λειτουργεί η καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα

Το καρδιαγγειακό σύστημα αποτελείται από την καρδιά και τους πνεύμονές σας, και όσο πιο καλή φυσική κατάσταση έχετε, τόσο πιο αποτελεσματικά λειτουργούν. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση σε όλο το σώμα σας. Ο βαθμός της φυσικής σας κατάστασης βασίζεται στο πόσο καλά εκτελείται αυτή η διαδικασία. Το καρδιαγγειακό σας σύστημα θα λειτουργεί καλύτερα και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης θα αυξάνεται καθώς αυξάνετε την άσκηση με το ποδήλατο με την πάροδο του χρόνου.

5 Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού επειδή δεν φέρνει φορτίο Η

ορεινή ποδηλασία έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι μια μη φέρουσα μορφή άσκησης. Με αυτό, εννοούμε ότι, σε αντίθεση με όταν τρέχετε, για παράδειγμα, ολόκληρο το σώμα σας δεν υποστηρίζεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Υπάρχει μικρότερος κίνδυνος βλάβης, καθώς η ίδια η πράξη του καθίσματος ανακουφίζει από την πίεση στις αρθρώσεις σας. Το ποδήλατο είναι μια δημοφιλής μέθοδος για την ανάρρωση από έναν τραυματισμό, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύξουν σταδιακά επίπεδα φυσικής κατάστασης χωρίς να ασκούν πίεση σε αρθρώσεις ή τένοντες που μπορεί να είναι αμφισβητήσιμες.

Έξι: Η τέλεια δραστηριότητα των διακοπών

Μπορείτε να ταξιδέψετε πολύ πιο μακριά με ποδήλατο παρά με τα πόδια, αν φέρετε το δικό σας ή νοικιάσετε ένα ενώ βρίσκεστε στις διακοπές. Σήμερα, η ορεινή ποδηλασία είναι δημοφιλής μεταξύ των οικογενειών ως μια καταπληκτική δραστηριότητα για να εξερευνήσετε νέα μέρη και να διασκεδάσετε μαζί.

Leave a Reply