Τα 10 κορυφαία οφέλη της κολύμβησης στην πισίνα

105
Τα 10 κορυφαία οφέλη της κολύμβησης στην πισίνα

Ακολουθούν 10 λόγοι για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κολυμπήσετε, εάν έχετε βαρεθεί το γυμναστήριο ή το νυχτερινό σας τρέξιμο δεν είναι πλέον αποτελεσματικό.

Δεδομένου ότι το γυμναστήριο συνήθως φαίνεται να έχει το προβάδισμα, η κολύμβηση είναι μία από αυτές τις ασκήσεις που μπορούν εύκολα να τεθούν στο πίσω μέρος. Γιατί δεν το έκανα αυτό νωρίτερα είναι μια ερώτηση που δεν κάνεις στον εαυτό σου μέχρι να μπεις στο νερό. Ακολουθούν δέκα καταπληκτικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να κοιτάξετε τις λωρίδες και να πάρετε ένα νέο σκουφάκι κολύμβησης, αν δεν έχετε όρεξη για αυτό.

1 Η κολύμβηση είναι ένα φανταστικό εργαλείο για την απώλεια βάρους

Αναζωπυρώστε την αγάπη σας για την κολύμβηση, αν η ιδέα του να είστε αλυσοδεμένοι σε διάδρομο σας ανατριχιάζει. Τέσσερις 40λεπτες συνεδρίες κολύμβησης την εβδομάδα, μαζί με μια υγιεινή διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Ένα άτομο 154 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 510 θερμίδες σε μια ώρα κολύμβησης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αποδεικνύοντας ότι μπορείτε ακόμα να κάψετε λίπος με υψηλό ρυθμό χωρίς να κάνετε τζόκινγκ σε μεγάλες αποστάσεις. Η πεταλούδα είναι η πιο δύσκολη από τις πέντε, αλλά είναι ιδανική για απώλεια βάρους με πιθανή καύση 800 θερμίδων την ώρα! Αλλάξτε τα χτυπήματά σας για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων σας!

2 Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική βασική άσκηση

Αντί να εξαντλείτε τον εαυτό σας τσακίζοντας μετά το τσούγκρισμα, κάντε μια βουτιά στην πισίνα. Ο πυρήνας μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την κολύμβηση. Κολυμβητές ελεύθερου στυλ, βεβαιωθείτε ότι ο κορμός σας είναι ενεργός για να διατηρήσετε την τέλεια ευθυγράμμιση και την ταχύτερη ταχύτητά σας. Μπορεί αρχικά να δυσκολευτείτε να διατηρήσετε ένα σφιχτό, μυώδες στομάχι ενώ κολυμπάτε καλά. Ωστόσο, όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο άνετο θα είναι και, τελικά, θα το κάνετε φυσικά μόλις το πιέσετε. Αντίο, six-pack!

3 Η κολύμβηση επιταχύνει την αποκατάσταση

Η κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα χαμηλής έντασης που μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο. Το κολύμπι μπορεί να είναι το τέλειο είδος άσκησης για εσάς εάν έχετε σοβαρή ενόχληση στην πλάτη ή στα γόνατα. Επειδή δεν είναι μια δραστηριότητα που φέρει βάρος, το νερό σας υποστηρίζει καθώς τεντώνεστε, χαλαρώνετε και αναρρώνετε, κάτι που έχει έναν αποκαταστατικό αντίκτυπο.

Τέταρτον, η κολύμβηση ενισχύει την ευελιξία Η

κολύμβηση είναι από τα καλύτερα αθλήματα για αύξηση της ευελιξίας όταν συνδυάζεται με γιόγκα και πιλάτες. Τεντώνει και τονώνει τα μέρη του σώματος, όπως τους γοφούς, την πλάτη και τους μηριαίους, που παραμελούνται ως αποτέλεσμα της καθιστικής ζωής.

Είναι απλό να αγνοήσετε τη σημασία της ευελιξίας για την ενίσχυση της αθλητικής σας απόδοσης, εάν το πρόγραμμα προπόνησής σας είναι πολύ επικεντρωμένο στο βάρος και στην καρδιοπάθεια. Σας βοηθά να αποκτήσετε δύναμη, ευκρίνεια και ταχύτητα. Κολυμπήστε για να επεκτείνετε σταδιακά το εύρος κίνησής σας. Τα χαρακτηριστικά της πισίνας όπως η αντοχή στο νερό και η άνωση μειώνουν την καταπόνηση των αρθρώσεων σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης, επιτρέποντάς σας να τεντώνεστε και να λυγίζετε αποτελεσματικά και απαλά.

5 Age Is No Bar to Swimming Η

κολύμβηση είναι υπέροχη γιατί είναι αγέραστη. Σύμφωνα με έρευνα του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, μαθήματα κολύμβησης μπορούν να δοθούν σε βρέφη από δύο μηνών για να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν. Η αίσθηση ισορροπίας και η ικανότητά τους να προσεγγίζουν αντικείμενα βελτιώνονται. Επιπλέον, η κολύμβηση πιστεύεται ότι βοηθά τα ηλικιωμένα άτομα με συμπτώματα αρθρίτιδας, ενισχύοντας την υγεία των οστών. Είναι ένα άθλημα που όλοι μπορούν να απολαύσουν.

Το κολύμπι μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους φίλους και την οικογένεια να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν και να παραμείνουν σε φόρμα ταυτόχρονα!

Ενίσχυση της υγείας της καρδιάς με το κολύμπι Η

κολύμβηση είναι μια από τις καλύτερες προπονήσεις για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, επειδή λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα. Η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα λόγω της αντίστασης του νερού, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία. Το ζεστό νερό και η φυσική άνωση της πισίνας το καθιστούν έτσι ώστε να μην αισθάνεστε την πραγματική σοβαρότητα της δραστηριότητάς σας, επιτρέποντάς σας να δουλέψετε την καρδιά σας ακόμα πιο σκληρά και πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της αερόβιας προπόνησής σας. Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση εάν θέλετε να μειώσετε φυσικά την αρτηριακή σας πίεση.

7 Οφέλη της κολύμβησης Αν θέλετε να χαλαρώσετε το βράδυ, σας αγχώνει περισσότερο η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η άσκηση; Μιλάς τώρα. Λίγοι όμως συνειδητοποιούν ότι το κολύμπι εκτονώνει την ένταση πιο αποτελεσματικά από την αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή.

Εκτός από τις ενδορφίνες, η κολύμβηση σας βοηθά να αποσυμπιεστείτε και να αποκτήσετε προοπτική για την ημέρα σας. Διεγείρει επίσης αυτές τις απολαυστικές ορμόνες που σας κάνουν να νιώθετε καλά. Παρόλο που ορισμένα μέλη του γυμναστηρίου απεχθάνονται την ηρεμία και την ησυχία που προσφέρει η πισίνα, η κολύμβηση μπορεί να είναι ευεργετική εάν χρειάζεται να χαλαρώσετε σημαντικά.

8 Η κολύμβηση καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος

Για τα άτομα με ψυχική διαταραχή, η κολύμβηση έχει πρόσθετα οφέλη που μειώνουν το άγχος σε βαθύτερο επίπεδο. Εάν έχετε άγχος, η κολύμβηση μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε την ένταση και τον μυϊκό πόνο, ενώ σας επιτρέπει να ασκείτε προσεκτικά και χωρίς ανησυχία. Επειδή όμως το κρύο νερό δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο, είναι σημαντικό οι πισίνες που χρησιμοποιείτε να θερμαίνονται επαρκώς (περίπου 78–80 βαθμούς). Επιπλέον, η κολύμβηση τονώνει, σμιλεύει και δυναμώνει ολόκληρο το σώμα, αφήνοντάς σας να φαίνεστε καταπληκτικά και να νιώθετε ακόμα καλύτερα. Είναι η ιδανική δραστηριότητα για άτομα που έχουν επίγνωση της εμφάνισής τους.

9 Βοηθήματα κολύμβησης στην αναπνοή

Έχετε σωματικά περισσότερο χώρο αναπνοής όταν κολυμπάτε. Συνήθως παίρνουμε 12 έως 20 αναπνοές κάθε λεπτό. μας έρχεται φυσικά. Ωστόσο, μια σημαντική πλειοψηφία από εμάς αντιμετωπίζουμε επίσης συμπτώματα που σχετίζονται με το άγχος. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας Bupa ανακάλυψαν ότι το 44% των συμμετεχόντων σε μια δημοσκόπηση 10.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από άγχος.

Η αναπνοή και η ένταση συνδέονται απροσδόκητα στενά. Οι μύες μας τεντώνονται και σφίγγονται όταν είμαστε αγχωμένοι ή αγχωμένοι. Ως αποτέλεσμα, η αναπνοή γίνεται πιο δύσκολη και μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ακόμη και δύσπνοια ή κρίσεις πανικού.

Ο έλεγχος της αναπνοής και η χαλάρωση βοηθούνται από το κολύμπι. Η αναπνοή σας βελτιώνεται επίσης καθώς εργάζεστε για την τελειοποίηση του εγκεφαλικού και της τεχνικής σας, η οποία μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αφαιρέσετε τις τοξίνες. Η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση για όσους έχουν άσθμα, καθώς σας βοηθά να επεκτείνετε τους πνεύμονές σας και να ρυθμίσετε την αναπνοή σας.

10 Η κολύμβηση είναι απολαυστική

Στο τέλος, η κολύμβηση είναι η δραστηριότητα για εσάς εάν αναζητάτε μια προπόνηση που ανακατεύει τη ρουτίνα του γυμναστηρίου σας. Ακόμα κι αν χρειάζεστε μουσική για να προπονηθείτε με επιτυχία, μπορείτε να κάνετε παρέα ενώ κολυμπάτε με αδιάβροχα ακουστικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Οι πλωτήρες δεν είναι μόνο για παιδιά, να το έχετε υπόψη σας. Μια μικρή αιώρηση μπορεί να σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε το εγκεφαλικό σας επεισόδιο αν είστε νέος στις πισίνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιο σκληρή κολύμβηση που είναι πιο εστιασμένη στα πόδια, εάν θέλετε να εστιάσετε ή να ενισχύσετε το λάκτισμά σας κρατώντας τον πλωτήρα επίπεδο ή οριζόντιο. Πιάσε έναν σύντροφο και άρχισε να κολυμπάς για να το κάνεις απολαυστικό!

Leave a Reply