10 Αιτίες άγχους στα μέσα

80
10 Αιτίες άγχους στα μέσα

κοινωνικής δικτύωσης Παρά το πόσο αγαπάμε την κοινωνική δικτύωση, υπάρχουν στιγμές που μας τρελαίνει. Αυτές είναι οι αιτίες του άγχους μας από τα social media.

1: Η έρευνα Snoopy Bosses

τώρα προτείνει ότι αν θέλουμε να αποκτήσουμε τη δουλειά των ονείρων μας, θα πρέπει επίσης να μας απασχολεί το τι υπάρχει στους λογαριασμούς μας στο Facebook. Είναι αρκετά κακό να πρέπει να ετοιμάζεις μια ενδυμασία συνέντευξης για δουλειά, να τελειοποιήσεις το βιογραφικό σου και να ετοιμάζεις καλά μελετημένες και έξυπνες ερωτήσεις συνέντευξης. Μια μελέτη Careerbuilder διαπίστωσε ότι το 37% των διευθυντών προσλήψεων εξέτασαν τα προφίλ ενός υποψηφίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού επεκτείνουν μια προσφορά εργασίας και το ένα τρίτο από αυτά αποκλείστηκαν από αυτό που βρήκαν εκεί!

2:Κλοπή ταυτότητας

Φαίνεται ότι μοιραζόμενοι τόσα πολλά προσωπικά στοιχεία στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διευκολύνουμε πολύ τον εντοπισμό των απατεώνων. Είναι απλό να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων σχετικά με άτομα που πιστεύουν ότι απλώς μοιράζονται αθώες πληροφορίες με φίλους πατώντας μερικά κουμπιά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να δίνετε σε κάποιον αρκετές πληροφορίες για να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά σας με ευκολία. Θυμηθείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να διασφαλίσετε ότι η ιδιωτική σας ζωή θα παραμείνει ιδιωτική, προκειμένου να αποφευχθεί να γίνετε θύμα απάτης ταυτότητας.

3:Έχετε επισημάνει το 

Every fat day και τα ψεύτικα της μόδας εμφανίζονται τώρα για να τα δουν όλοι, σαν να μην έφταναν τα αδιάκριτα αφεντικά και οι κλέφτες ταυτότητας για να ανησυχούν. Και μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι φίλοι μας το κάνουν επίτηδες! Μία στις τέσσερις γυναίκες μοιράζεται σκόπιμα μη ελκυστικές φωτογραφίες των φίλων της με μπικίνι στο διαδίκτυο και τα δύο πέμπτα ανεβάζουν σκόπιμα φωτογραφίες των φίλων τους χωρίς μακιγιάζ, σύμφωνα με μελέτη του Mymemory.com. Φαίνεται λογικό ότι οι μη ελκυστικές εικόνες στο Facebook έχουν γίνει η κύρια αιτία απώλειας βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη Fitbit.

4: Δεν χρειάζεται συστάσεις

Πριν από το Facebook και το Twitter, μπορούσαμε να επιλέξουμε όποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας θέλαμε να μοιραστούμε με νέες επαφές και να δημιουργήσουμε τις δικές μας πρώτες εντυπώσεις. Τώρα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο οι νέοι συνάδελφοι και τα «στα τυφλά ραντεβού» να γνωρίζουν ήδη τα πάντα για εμάς, από την αγαπημένη μας μουσική μέχρι τις προηγούμενες σχέσεις μας. Ναι, η online κατασκοπεία πριν από το ραντεβού έχει ουσιαστικά αφαιρέσει όλο το μυστήριο από τα ραντεβού. Είμαστε οι μόνοι που νοσταλγούμε τις μέρες που οι άνθρωποι συναντήθηκαν πραγματικά από κοντά;

5: Η κατάσταση των

σχέσεών σας Οι πρώτες μέρες μιας σχέσης ήταν-είμαστε-ή-δεν-είμαστε πάντα ήταν λίγο προκλητικές. Αλλά πριν απογειωθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπρεπε να ανησυχούμε μόνο για τα συνηθισμένα ζητήματα, όπως το πότε να δηλώσουμε “σ’ αγαπώ”, πώς να τους συστήσουμε στους φίλους σας και αν ήσασταν έτοιμοι να συναντήσετε τους γονείς. Το καθεστώς της σχέσης έχει πλέον συμπεριληφθεί ως μια άλλη πρόκληση. Είσαι, τελικά, επίσημος, αλλά είσαι «επίσημος του Facebook»; Είστε διατεθειμένοι να μετακινήσετε τη σύνδεσή σας στο επόμενο, τόσο δημόσια ορατό επίπεδο; ποιος πρέπει να το κάνει πρώτος; Πραγματικά δεν είμαστε σίγουροι αν η κοινωνική δικτύωση βοηθάει στον όλο και πιο αγχωτικό κόσμο των γνωριμιών!

6: Δράμα στις σχέσεις

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να έχουν ρίξει ακόμη ένα κλειδί στη διαδικασία της σχέσης για τα ζευγάρια. Τα τελευταία πέντε χρόνια, περισσότερο από το 80% των δικηγόρων διαζυγίου παρατήρησαν αύξηση στον αριθμό των υποθέσεων διαζυγίου που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Δικηγόρων Γάμων, ενώ το Divorce-Online ισχυρίζεται ότι είναι εκπληκτική σε πέντε διαζύγια φέρνει το Facebook. Προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως θα κάνατε στην πραγματική ζωή για να ελαχιστοποιήσετε το περιττό άγχος στη σχέση. Τα ερωτικά μηνύματα, η φιλία με πρώην συζύγους και οι ύποπτες φωτογραφίες μπορούν όλα να προκαλέσουν προβλήματα.

7:Ζήλος σε στυλ Ζωής

Όλοι είναι εξοικειωμένοι με εκείνους τους ανθρώπους που όχι μόνο φαίνεται να ακολουθούν έναν εξαιρετικό τρόπο ζωής, αλλά και τους αρέσει να καυχώνται συχνά για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν μια άλλη υπέροχη πρόταση, διακοπές ή βραδινή έξοδο ή φωτογραφία εμφανίζεται ενώ κάθεστε στο σπίτι θρηνώντας για την κατάσταση της σχέσης ή της κοινωνικής σας ζωής, μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε στο να αισθανθείτε λίγο φθόνο. Στην πραγματικότητα, μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Utah Valley διεξήγαγε μελέτη και ανακάλυψε ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάμε στο Facebook, τόσο περισσότερο αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι άλλοι έχουν πολύ καλύτερη ζωή από εμάς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι όλοι πιθανώς δεν ζουν την ιδανική ζωή που φαντάζεστε και ότι πιθανότατα σκέφτονται τα ίδια πράγματα που είστε εσείς!

8: Ο Ex Factor 

Είτε τα social media έπαιξαν είτε όχι ρόλο στη διάλυση της σχέσης σας, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσετε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε πρόσβαση στο προφίλ του πρώην σας σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Το 88% των χρηστών παρακολουθούν τους πρώην τους στο Facebook και το 31% ανεβάζουν σκόπιμα φωτογραφίες για να προσπαθήσουν να τους ζηλέψουν, σύμφωνα με έρευνα. Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολος, γι’ αυτό προσπαθήστε να μειώσετε την πληγή βοηθώντας τον εαυτό σας να προχωρήσει, κάτι που περιλαμβάνει την αποφυγή των διαδικτυακών προφίλ του πρώην σας.

9: Έχοντας κακή διάθεση 

Από τη μια πλευρά, υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το δικό τους προσωπικό ηχογράφημα για να βροντοφωνάζουν σχεδόν τα πάντα, από εκείνον τον τύπο που τους έβλεπε αστεία στο τρένο μέχρι την κατάσταση του κόσμο γενικότερα, όπως όλοι γνωρίζουμε τους φίλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν μπορούν να σταματήσουν να αναβλύζουν για το πόσο υπέροχη είναι η ζωή τους. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβές για την ευτυχία μας με τη μεταδοτική φύση των διαθέσεων στο Facebook! Σύμφωνα με μια μελέτη, τα συναισθήματα των χρηστών του Facebook έχουν άμεσο αντίκτυπο στα συναισθήματα των φίλων τους για έως και τρεις ημέρες.

10: Διαδικτυακές φιλίες

Μερικές φορές οι διακρίσεις μεταξύ «πραγματικών» και εικονικών φίλων είναι θολή. Φέρνουμε την κοπέλα με την οποία είχαμε μερικές συνομιλίες IM στο πάρτι μας; Τι θα λέγατε για το άτομο που λατρεύει συνεχώς τις ενημερώσεις κατάστασής μας; Η επιλογή ποιων από τις πραγματικές μας επαφές θα επιτρέψει στον εικονικό μας κόσμο μπορεί να κάνει τη διάκριση πολύ πιο δύσκολη. Προσπαθήστε να είστε συνετοί σχετικά με το ποιον συμπεριλαμβάνετε για να μειώσετε το άγχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το να κατακλύζεστε από ενημερώσεις από άτομα που σας αγχώνουν με οποιονδήποτε τρόπο, καθώς και η προσαρμογή του υλικού σας για την έγκριση των συναδέλφων ή του προϊσταμένου σας, μπορεί εύκολα να καταστρέψει τη διάθεσή σας.

Leave a Reply