7 Τεχνικές για την ανακούφιση από το άγχος

78
7 Τεχνικές για την ανακούφιση από το άγχος

δεν μπορείτε να σταματήσετε το άγχος; Δοκιμάστε τις επτά προτάσεις μας για να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία και να βελτιώσετε την ευχαρίστησή σας.

1: Η χαλάρωση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την προσοχή

Ο εγκέφαλός μας συνήθως δεν βρίσκει λογικές λύσεις σε προβλήματα όταν είμαστε ανήσυχοι, ειδικά όταν ανησυχούμε για πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο διακοπής για να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε λογικά. Χρησιμοποιήστε τη μύτη σας για να πάρετε αέρα και το στόμα σας για να τον εκπνεύσετε. Μετά από λίγα λεπτά χαλάρωσης, η ένταση θα φύγει από το σώμα σας, διευκολύνοντάς σας να προσεγγίσετε το θέμα από μια νέα οπτική γωνία.

2: Αγνοήστε αυτό που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Σταματήστε να ανησυχείτε αν ανησυχείτε για κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Επειδή η ικανότητα του μυαλού σας να λύνει προβλήματα μέσω πανικού είναι περιορισμένη, είναι σημαντικό να ξεπεράσετε τις ανησυχίες σας προσεγγίζοντάς τις κατά μέτωπο και ενεργώντας λογικά. Πρέπει να αφήσετε πίσω σας τα βάρη του παρελθόντος και να προχωρήσετε γιατί οι δυσάρεστες αναμνήσεις από το παρελθόν είναι επιβλαβείς για την υγεία μας και πολύ άχρηστες.

3: Γράψτε μια λίστα ανησυχιών

Γράψτε όλες τις ανησυχίες σας, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών, της απασχόλησης, της επερχόμενης συντήρησης αυτοκινήτου και οτιδήποτε άλλο. Στη συνέχεια, κατατάξτε τα από το ένα έως το δέκα, με τα δέκα να αντιπροσωπεύουν τα θέματα που σας ανησυχούν περισσότερο. Η λίστα ανησυχιών σας μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε λίστα ενεργειών. Αφού φροντίσετε τις ανησυχίες που θεωρούσατε ως πιο σημαντικές αρχικά, προχωρήστε στα άλλα στοιχεία της λίστας. Κάθε ανησυχία που διαγράφετε θα σας κάνει να νιώσετε ανακούφιση και αυτή είναι μια σίγουρη τεχνική για να αυξήσετε την ευτυχία σας και να απαλλαγείτε από τα άγχη σας.

4: Εκπαιδεύστε τις σκέψεις σας

Εάν ανησυχείτε επίμονα, πρέπει να μάθετε να κυριαρχείτε στις ιδέες σας αντί να τις επιτρέπετε να κυριαρχούν στη σκέψη σας. Πρέπει να αλλάξετε κάθε αρνητική ιδέα που έχετε σε καλή για να το πετύχετε. Σκεφτείτε εάν η ανησυχία σας είναι πραγματικά χρήσιμη κάθε φορά. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, είτε κάντε τη σκέψη θετική είτε αφήστε την να πάει εντελώς. Η μετατροπή ενός αρνητικού σε θετικό είναι μια πολύ πιο εποικοδομητική μέθοδος για να αντιμετωπίσετε τις ιδέες σας, παρόλο που αρχικά μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Μόλις το καταφέρετε, θα έρθει φυσικά.

5: Συμβουλευτείτε την οικογένεια και τους φίλους

Τα προβλήματα μειώνονται στο μισό όταν κοινοποιούνται. Εάν τα πηγαίνετε καλά μαζί τους, μιλήστε με την οικογένειά σας, τους φίλους σας ή έναν γιατρό. Το να λέτε δυνατά τις ανησυχίες σας περιστασιακά σας βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας και αν ανησυχείτε για κάτι που είναι άσκοπο, μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν αξίζει το άγχος. Είναι ασφαλές να γελάτε, να κλαίτε και να θρηνείτε όσο θέλετε με άτομα που σας αγαπούν, επειδή αυτή είναι μια υγιής μέθοδος αποσυμπίεσης.

6: Αντιμετωπίστε το πρόβλημα ξεκάθαρα

Ορισμένες ανησυχίες είναι πέρα ​​από τις τεχνικές χαλάρωσης ή την κοινωνική αλληλεπίδραση. Είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο ένα πρόβλημα που δεν θα υποχωρήσει μέχρι να λάβετε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή του. Υπάρχουν στιγμές που έχουμε τόσα πολλά στο μυαλό μας που δεν είμαστε σίγουροι από πού να ξεκινήσουμε. Επιλέξτε το ζήτημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε και την προσέγγιση που θα ακολουθήσετε και, στη συνέχεια, μείνετε σε αυτό. Πιθανότατα θα ανακαλύψετε ότι αφού διορθώσετε το πρόβλημα, θα θέλατε να είχατε λάβει μέτρα νωρίτερα.

7: Κρατήστε τα πάντα σε προοπτική

Προσπαθήστε να δείτε την ευρύτερη εικόνα και προσπαθήστε να μην αφήσετε τα μικρά πράγματα να σας κατακλύσουν. Είναι πραγματικά το πρόβλημά σας τόσο σοβαρό όσο το απεικονίζετε; Υπάρχουν πιθανώς πολλά άτομα που το έχουν χειρότερα από εσάς. Βάλτε τα πάντα στη θέση τους αντί να εστιάζετε σε ορισμένα θέματα και να ανησυχείτε για αυτά. Αυτό το θέμα παρεμβαίνει στην καθημερινότητά σας; Σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, θα εξακολουθείτε να αγχώνεστε για αυτό; Εάν η απάντηση είναι όχι, δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να ανησυχείτε.

Leave a Reply