Five Pointers For New Mountain Bikers Ηv

86
Five Pointers For New Mountain Bikers Ηv

ορεινή ποδηλασία είναι η δραστηριότητα που αναζητούσατε εάν απολαμβάνετε την ύπαιθρο, το μαγευτικό τοπίο και λίγο ενθουσιασμό. Το ταξίδι εκτός απροόπτου δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι, αλλά είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας αρχάριος στην ορεινή ποδηλασία πριν ανεβάσει το ποδήλατό του.

επιλογή ενός ποδηλάτου βουνού

Για να είναι επιτυχημένες οι περιπέτειές σας με την ποδηλασία βουνού, η επιλογή του κατάλληλου ποδηλάτου είναι ζωτικής σημασίας. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα στη βόλτα σας γιατί θα κάθεστε στο κάθισμα για πολλή ώρα. Για να συνηθίσετε τη βόλτα και την αίσθηση του νέου σας ποδηλάτου, σας προτείνουμε να κάνετε μερικές βόλτες στο δρόμο. Βεβαιωθείτε ότι η σέλα σας βρίσκεται σε άνετο ύψος για εσάς και συνηθίστε την αλλαγή ταχυτήτων γιατί θα το κάνετε συχνά στα μονοπάτια.

Τα φρένα σε ένα ποδήλατο βουνού είναι ένας τομέας όπου πολλοί αρχάριοι αναβάτες αγωνίζονται. Δεδομένου ότι τα περισσότερα ποδήλατα βουνού έχουν δισκόφρενα, είναι συνήθως πολύ πιο ευαίσθητα από το κανονικό ποδήλατο και, εκτός αν θέλετε να πετάξετε πάνω από το τιμόνι σας, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στους μοχλούς των φρένων. Τα φρένα θα πρέπει να είναι μέτρια παλμικά στη θέση τους για να έχετε περισσότερο έλεγχο, ειδικά σε γρήγορες κατηφόρες.

Εξοπλισμός ποδηλασίας βουνού

Όταν είστε έξω, υπάρχουν μερικά κομμάτια εξοπλισμού που, εκτός από το ποδήλατό σας, πραγματικά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς. Φροντίστε να αγοράσετε κράνος αν δεν αγοράσετε κάτι άλλο. Όταν επιλέγετε το πρώτο σας κράνος, έχετε πολλές εναλλακτικές λύσεις, αλλά σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε ένα full face κράνος.

Όταν κάνετε το αναπόφευκτο πρώτο σας γύρισμα, θα χαρείτε που κάνατε την επιπλέον επένδυση, παρόλο που μπορεί να κοστίσει περισσότερο από την τυπική προστασία κεφαλής. Δεδομένου ότι δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προσεκτικοί όταν πετάτε σε χωματόδρομο, θα σας συμβουλεύαμε επίσης να επενδύσετε σε λίγη επένδυση γονάτων και αγκώνων εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι μετά την πρώτη σας βόλτα.

Μερικά βασικά εργαλεία και ένα κιτ επισκευής διάτρησης είναι επιπλέον απαραίτητα. Προσευχόμαστε να μην χρειαστεί ποτέ να πάθεις παρακέντηση ενώ βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι και ανεβαίνεις σε ένα βουνό. Ωστόσο, αν το κάνετε, θα είστε χαρούμενοι που έχετε το μικρό σας σακουλάκι με κόλπα για να έρθετε στη διάσωση.

Μεταφέρετε έναν ή δύο εφεδρικό σωλήνα, ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσετε τη βόλτα σας για να διορθώσετε μια παρακέντηση.

Βεβαιωθείτε ότι το κιτ σας περιλαμβάνει τουλάχιστον μερικούς μοχλούς ελαστικών, μπαλώματα και κόλλα. Θα χρειαστεί επίσης να πάρετε μια αντλία ή ίσως έναν φουσκωτή CO2. Εναλλακτικά, φέρτε μαζί σας έναν ή δύο εφεδρικό σωλήνα για να αποφύγετε την ανάγκη να διορθώσετε τρυπήματα ενώ είστε έξω. Οι σωλήνες μπορούν πάντα να στερεωθούν αφού φτάσετε στο σπίτι.

Ορεινή ποδηλασία κατά την άνοδο και την κατάβαση

Αυτά είναι συχνά τα μέρη μιας διαδρομής που οι αρχάριοι αναβάτες βρίσκουν τα πιο δύσκολα. Στις πρώτες σας βόλτες, πιθανότατα δεν θα συναντήσετε τεχνικές αναβάσεις, αλλά είναι προτιμότερο να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η διατήρηση ενός υψηλού και σταθερού ρυθμού πεντάλ είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης ανάβασης. Η πρακτική σας να ρυθμίζετε τις ταχύτητες πάνω-κάτω σίγουρα θα αποδώσει σε αυτήν την κατάσταση. Καθώς κάνετε ποδήλατο πάνω από βότσαλα ή τρύπες, φροντίστε να γέρνετε προς τα εμπρός για να πιέσετε το μπροστινό σας ελαστικό στο έδαφος. Αυτό θα αυξήσει τη σταθερότητά σας και θα μειώσει το πόσο πηδάει το μπροστινό σας ελαστικό.

Το αντίστροφο πρέπει να γίνεται κατά την κατηφόρα. Για να εξασφαλίσετε μια σταθερή θέση οδήγησης και να αποτρέψετε τυχόν ακούσια φυτά στο πρόσωπο, φροντίστε να χαμηλώσετε τους γοφούς σας και να κρατήσετε το κάτω μέρος ακριβώς πάνω από τη σέλα. Πριν προχωρήσετε σε πιο δύσκολες καταβάσεις, φροντίστε να εξασκήσετε αυτήν την τεχνική σε πολλές εύκολες.

Οι συνοδοιπόροι

σας Φροντίστε να βγείτε στις πρώτες σας βόλτες με κάποιους άλλους έμπειρους μοτοσυκλετιστές. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς και να προχωρήσετε.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσετε να οδηγούν. προσέξτε τη θέση τους, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν τη διαδρομή τους κατά την πλοήγηση σε διάφορα εδάφη και κινδύνους. Όταν αρχίσετε να παίρνετε περισσότερα ρίσκα στα μονοπάτια, αυτό θα σας εξυπηρετήσει καλά.

Πώς να ξεπεράσετε τον φόβο σας

Ακόμη και οι πιο έμπειροι αναβάτες αντιμετωπίζουν περιστασιακά τον τρόμο της πτώσης. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι αναβάτες του κόσμου πέφτουν περιστασιακά. είναι ένας κίνδυνος που συνοδεύεται από το κύμα ενθουσιασμού που συνοδεύει την ιππασία σε κατηφόρα.

Leave a Reply