Top 10 των Australian Bike Trails

78
Top 10 των Australian Bike Trails

Το άγριο, όμορφο περιβάλλον της Αυστραλίας είναι τόσο ποικίλο που είναι ο παράδεισος των ποδηλατών. Η Αυστραλία προσφέρει στους ποδηλάτες όλων των επιπέδων ικανοτήτων μια εκπληκτική ποικιλία, από τις άνυδρες θαμνώδεις χερσαίες διαδρομές του ACT μέχρι τις παράκτιες διαδρομές του Magnetic Island. Τα 10 καλύτερα μονοπάτια και βόλτες στο Οζ παρατίθενται εδώ.

Το Tasmanian Trail της Τασμανίας Η

Τασμανία συμπεριλήφθηκε στις 10 κορυφαίες τοποθεσίες ποδηλασίας στον κόσμο από το Lonely Planet και για καλό λόγο. Το μικροσκοπικό νησί είναι εξοπλισμένο για ποδηλάτες τουρίστες με μια πληθώρα από καταστήματα ποδηλάτων και καφετέριες δίπλα στο μονοπάτι, και παρέχει σχεδόν όλα όσα μπορεί να θέλει ένας ποδηλάτης. Το Tasmanian Trail, το οποίο διασχίζει το κέντρο του νησιού από το Devonport στα βόρεια έως το Dover, είναι ένα από τα κορυφαία μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων της Τασμανίας. 480 χιλιόμετρα (298 μίλια) περίπου (298 μίλια) ιππασίας στην ύπαιθρο θα δαπανηθούν σε μονοπάτια πυρκαγιάς, δρόμους και πίστες μέσα στα δάση. Μπορείτε να ανεβείτε σε κορυφογραμμές με εκτεταμένη θέα στο τοπίο της Τασμανίας κατά μήκος του μονοπατιού. Η πλειοψηφία αυτού του μονοπατιού μπορεί να είναι αρκετά επίπονη, επομένως οι άπειροι αναβάτες θα πρέπει να το αποφεύγουν.

2 Victoria’s Beechworth Mountain Bike Park

Στο Beechworth Mountain Bike Park περιλαμβάνονται διάφορα γήπεδα αντοχής, άλματα, πίστα κατάβασης και μονοπάτι για αρχάριους. Ουσιαστικά έχει όλα όσα μπορεί να ζητήσει ένας αναβάτης βουνού, ανεξαρτήτως επιπέδου δεξιοτήτων. Το πάρκο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ξηρό βικτοριανό δάσος, εγκυμονεί αρκετούς ασυνήθιστους κινδύνους, όπως η ελάχιστη πρόσφυση, η οποία αυξάνει τη δυσκολία των στενών ανηφοριών και κατηφοριών της κατηφορικής πλαγιάς, ένα από τα κυριότερα σημεία του πάρκου. Αν και το Beechworth είναι ένα από τα καλύτερα ιππασία στη Βικτώρια, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό επειδή υπάρχει έλλειψη νερού εκεί. Πάρτε μια ομάδα ομοϊδεατών φίλων για μια μεγάλη, συναρπαστική μέρα ιππασίας.

Three Mount Wellington, Tasmania

Επιστροφή στη Μέκκα της Αυστραλίας για ποδηλασία Οι λάτρεις της ποδηλασίας όλων των ειδικοτήτων έχουν πολλές δυνατότητες στο Mount Wellington Park. Οι ποδηλάτες δρόμου μπορούν να ανεβούν στην κορυφή 11 χιλιομέτρων (6 μίλια) κατά την οποία θα κατακτήσετε πάνω από 1200 μέτρα αναρρίχησης για να αποκτήσετε εκτεταμένη θέα στο Χόμπαρτ και την εκπληκτική νοτιοδυτική ακτογραμμή της Τασμανίας. Τα MTBers μπορούν να περιπλανηθούν ανάμεσα στα δέντρα σε πιο τεχνικά τμήματα τροχιών που βρίσκονται ανάμεσα στους κυλιόμενους πρόποδες.

4 Victoria Forrest Το

Forrest είναι ένας παράδεισος για ποδηλάτες βουνού. Τα μονοπάτια που περιβάλλουν τη μικροσκοπική κοινότητα του Φόρεστ είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) από μονοπάτια με στροφές που δημιουργήθηκαν από ποδηλάτες βουνού για ποδηλάτες βουνού. Μερικές από τις καλύτερες διαδρομές θα σας οδηγήσουν στο σκοτεινό, πυκνό δάσος του Yauger Forest, μέσα από πολυάριθμες αναβάσεις και κατεβαίνοντας λόφους με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας. Υπάρχουν μερικά φανταστικά οδικά τμήματα μέσα και γύρω από την ίδια την πόλη, αν αυτό είναι περισσότερο το στυλ σας. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα μονοπάτια είναι μονόδρομα και προορίζονται αυστηρά για ορεινή ποδηλασία (χρειάζεται να πούμε περισσότερα).

5 Μονοπάτι για το κρασί και το φαγητό του ποταμού Swan της Δυτικής Αυστραλίας

Εξετάστε το μονοπάτι 32 χιλιομέτρων (19,8 μίλια) για το φαγητό και το κρασί της Κοιλάδας του Κύκνου, εάν, αφού επισκεφτείτε τους τελευταίους προορισμούς, εξακολουθείτε να χρειάζεστε αποδείξεις ότι η ποδηλασία μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη όσο και επιβαρυντική. Το μονοπάτι θα σας οδηγήσει σε μια ολόκληρη μέρα εύκολης ιππασίας γεμάτη με αμπελώνες, περίπτερα που προσφέρουν οτιδήποτε, από πεπόνια μέχρι τοπικό μέλι, και καφετέριες δίπλα στο μονοπάτι χωρίς καμία φορολογική κλίση. Μην ανησυχείτε για τους κινδύνους της υπερφόρτωσης και της μεθυσμένης ιππασίας – οι αμπελώνες θα παραδώσουν τις αγορές σας στο σπίτι για εσάς, ώστε να είστε ελεύθεροι να περπατήσετε. Η περιοχή προσφέρει αρκετές γαστρονομικές απολαύσεις για να σας κρατήσει απασχολημένους για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

South Australia’s Mount Remarkable, 6

Ένας παράδεισος για ποδηλάτες βουνού, οι πρόποδες του Mount Remarkable καλύπτονται από κορυφαίες διαδρομές ορεινής ποδηλασίας. Είναι δύσκολο να συζητήσουμε για το Mount Outstanding χωρίς να αναφέρουμε το όνομα. η περιοχή είναι πραγματικά αξιόλογη για ορεινή ποδηλασία. Το Εθνικό Πάρκο που περιβάλλει το βουνό είναι εκπληκτικό και έχει μερικές από τις πιο παρθένες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας. Η διαδρομή με τα μαύρα διαμάντια του Hidden Valley είναι ένα από τα μεγαλύτερα μονοπάτια της περιοχής. Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 7 χλμ (6,5 μίλια) και ξεκινά με μια αρκετά δύσκολη ανηφόρα πριν σας καθοδηγήσει σε ένα στενό και εξαιρετικά απότομο κατηφορικό μονοπάτι. Η τοποθεσία είναι μοναδική και πρέπει να την επισκεφτείτε.

Queensland’s Magnetic Island No. 7

Το Magnetic Island στα ανοιχτά της ακτής του Townsville είναι ιδανικό για βόλτες με οικογένειες ή μικτές ομάδες. Υπάρχουν πολλές περιοχές που θα ανεβάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό και ο υγρός, συχνά ζεστός καιρός αναμφίβολα θα συμβάλει πολύ στην προπόνησή σας. Οι όμορφοι (αν και περιστασιακά γεμάτοι) δρόμοι με στροφές και το μαγευτικό τοπίο ερημικού νησιώτικου στυλ του νησιού είναι χωρίς αμφιβολία τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντά του. Το τοπίο είναι εκπληκτικό, με αμμώδεις παραλίες που οριοθετούνται από πυκνά σμήνη τροπικών δέντρων και γαλάζια θάλασσα, και αν ταξιδεύετε με ποδήλατο, θα έχετε την ελευθερία να τα πάρετε όλα μέσα. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός κοάλα στην Αυστραλία μπορεί να βρεθεί στο ολόκληρο το νησί, που είναι επίσης από μόνο του ένας φυσικός παράδεισος.

8 Victoria’s Sassafras

Ένα σύντομο αλλά αξιόλογο κομμάτι φυλλώδους ανηφορικής ποδηλασίας οδηγεί στο Sassafras. Στον ομαλό, ελικοειδή Mountain Highway, είναι απλά 6 χλμ. (3,7 μίλια) σταθερής άνοδος, αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές πέρα ​​από τους ακραίους αναβάτες να σκίσουν τους μυς τους σε κομμάτια. Η ελκυστικότητα του τερματισμού της ανηφόρας είναι απλή: αφού προκαλέσετε τον εαυτό σας σε αυτή την αναρρίχηση σημείου αναφοράς, κάνετε κύκλους γύρω σας και απολαμβάνετε την κάτω.

Επικράτεια της Πρωτεύουσας της Αυστραλίας, 9 Sparrow Hill Το

Sparrow Hill είναι ένα φανταστικό σύστημα κυματοειδούς μονής διαδρομής που οι ποδηλάτες βουνού μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι την εξάντλησή τους. Εδώ, οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες. Μπορείτε να πετάξετε γύρω από τα γρήγορα, καμπυλωτά μονοπάτια και να χρησιμοποιήσετε τους βραχόκηπους για τεχνική ιππασία. Τα μαθήματα σχεδιάζονται προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να τα προσπεράσετε γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσετε πολλές δύσκολες προκλήσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δαπανηθεί περισσότερη ενέργεια σε κυριώτερα στιγμιότυπα όπως το κατάλληλα ονομαζόμενο Bobsled. Για κάθε ποδηλάτη βουνού που επισκέπτεται την πόλη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει.

Τασμανία, από το Cradle Mountain στο Strahan, 10

Αυτή η διαδρομή είναι από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές μεσαίας απόστασης σε ολόκληρο τον κόσμο. Καλύπτει μια απόσταση περίπου 142 χιλιομέτρων (88 μίλια), περνώντας μέσα από Αλπικά Δάση και προσφέροντας εκπληκτική θέα στο όρος του Πηλίου και στο Cradle Mountain. Αυτό το μονοπάτι είναι απλό και ευχάριστο στην αρχή, αλλά δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να σταματήσετε, οπότε φέρτε προμήθειες και νερό. Στη συνέχεια, θα σκαρφαλώσετε περίπου 4 χιλιόμετρα (2,4 μίλια) μέσα από ένα τροπικό δάσος πριν φτάσετε στην κορυφή του Mount Black και επιστρέψετε στο Roseberry. Νότια αυτής της γοητευτικής πόλης ορυχείων, οι ποδηλάτες βουνού μπορούν να δουν τον Montezuma, τον μεγαλύτερο καταρράκτη της Τασμανίας. Περίπου αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα την ονομάσετε ημέρα και θα ξεκουραστείτε για τα πρώτα 20 χιλιόμετρα (12,4 μίλια) της δύσκολης οδήγησης της δεύτερης ημέρας μέσα από πιο γραφικά τροπικά δάση. Μετά από εκεί, θα περάσετε πάνω από μια αρκετά εύκολη επίπεδη περιοχή με γρασίδι πριν φτάσετε τελικά στο Strahan, μια γραφική παράκτια κοινότητα. Δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Leave a Reply